Waar besparen in je huis én waar niet?

Waar besparen in je huis én waar niet?

Tijdens het verbouwen of inrichten van je huis kun je makkelijk de grip op de kosten kwijtraken.

Je oog valt ergens op in een interieurtijdschrift of op Pinterest, je koopt nog een mok om naast die andere 20 te zetten, en al snel staat je huis vol spullen en is je bankrekening leeg.

Maak daarom van tevoren een planning en bedenkt waar je je geld het best aan kunt uitgeven aan de hand van onze tips!

catesthill-shurgard-1

Waarin investeren?

#1. Comfortabele meubels

Deze vormen het middelpunt van de ruimte en kunnen je interieur echt maken of breken.

Waarschijnlijk maak je elke dag gebruik van deze functionele items om te slapen, te eten en te ontspannen. Het is dus de moeite waard om te investeren in comfortabele meubels die lang meegaan.

Weet je nog niet zeker hoe je stijl zich gaat ontwikkelen? Kies dan voor klassieke, tijdloze designs die nooit gedateerd raken. Je kunt ze altijd nog opfrissen met een nieuw tafelkleed, dekbedovertrek of een likje verf.

#2. Vloerkleden

Investeer in vloerkleden van goede kwaliteit, die gaan veel langer mee dan een goedkopere of dunnere versie die snel haaltjes krijgt of vlekt.

Een kleed krijgt veel te verduren, dus kies voor een slijtvast en gemakkelijk te reinigen materiaal, vooral als je kinderen en huisdieren hebt.

#3. Matrassen en beddengoed

Een goede nachtrust is goud waard, of het nu gaat om het perfecte matras, een goed kussen, of fancy beddengoed dat je het gevoel geeft in een luxe hotel te verblijven.

Toptip: investeer in twee dekbedden, een dunne voor de zomer en een dikkere voor de winter. Berg het dekbed dat je niet gebruikt op in een plastic bak, samen met dekens en plaids die je niet het hele jaar gebruikt.

#4. Verf

Het is zeker de moeite waard om wat meer geld uit te geven aan verf!

Goedkope verf is vaak dun en waterig, dus je moet er meer lagen van aanbrengen. Duurdere verf is rijker gepigmenteerd, waardoor de kleur meer diepte krijgt en gelijkmatiger aan te brengen is.

Toptip: bewaar halflege verfblikken of ongebruikte proefmonsters zodat je vlekjes makkelijk kunt corrigeren als de kleur niet meer verkrijgbaar is.

#5. Het aanrechtblad

Als je budget het toelaat, kies dan voor een hoogwaardig, op maat gemaakt stenen werkblad of een exemplaar van acryl. Dat gaat langer mee en is minder gevoelig voor waterschade dan een gelamineerd blad.

Bovendien zorgt het ervoor dat je hele keuken luxer oogt dan hij in werkelijkheid is.

catesthill-shurgard-4

Waar besparen?

#1. Kussens en decoratieve accessoires

Je smaak ontwikkelt zich voortdurend, en met een paar trendy, makkelijk verwisselbare accessoires die afgestemd zijn op het seizoen fris je een ruimte heel makkelijk op.

Maar je hoeft niet steeds van alles te kopen voor een nieuwe look. Bewaar je spullen en wissel accessoires af en toe af. Zo doet je interieur weer helemaal anders aan, zonder dat je een fortuin hoeft uit te geven.

Sla spullen waar je geen plek voor hebt, maar die je ook nog niet kwijt wilt op bij Shurgard en geniet van een fris en opgeruimd huis.

#2. Kunst

Een prachtige collectie kunst in huis hoeft echt niet de hoofdprijs te kosten. Lijst posters in, verzamel kaarten van exposities of etaleer je favoriete tijdschriften op een fotoplank om de ruimte persoonlijkheid te geven.

#3. Servies en glaswerk

Het is zinloos om veel geld te besteden aan een duur servies als dit achter in de kast stof staat te verzamelen.

Bij warenhuizen vind je betaalbare designs in alle soorten en maten. Mix en match om elke maaltijd te genieten van een gezellige tafel.

#4. Tuinmeubels

Bespaar op spullen die je niet het hele jaar door gebruikt, zoals tuinmeubels en ligstoelen.

Bij bouwmarkten vind je vaak mooie aanbiedingen voor tuinsets, tafels, en parasols waarmee je je buitenruimte prachtig kunt inrichten.

#5. Bijzettafels

De bank of het bed is de blikvanger in een ruimte, maar aan kleinere items als bijzettafels, salontafels en extra stoelen kun je wat minder geld besteden.

Zoek op Marktplaats, vintage markten of in warenhuizen naar betaalbare, maar stijlvolle spullen.

Waar geef jij graag wat meer aan uit en welke items scoor je liever goedkoop?

Geef een reactie