Vijf tips om je huis voor te bereiden op de winter

Vijf tips om je huis voor te bereiden op de winter

Met zachte plaids, warme, kruidige geuren en sfeervolle verlichting kom je die donkere winteravonden wel door. Je zou bijna wensen dat het al zover was!

Het is waar, qua interieur volgen we de trends en seizoenen niet zo op de voet als in de mode. Maar met een paar praktische en stijlvolle tips voelt je huis deze herfst en winter net wat knusser en uitnodigender.

Lees snel ons advies voor de koude wintermaanden …

1. Happy met herfstbladeren

De junglestijl doet het altijd goed in de zomer; daar hoeft in de herfst geen verandering in te komen.

Maak deze trend herfstproof door te kiezen voor planten en bladeren die in deze tijd van het jaar in de natuur voorkomen. Alles is net iets ruwer en droger, en kleuren zijn wat gedempter.

Je kunt prachtige kleine exposities maken door wat gedroogde takken of dennenappels in mooie kleuren te verven.

Daarbij hoef je je niet per se te beperken tot herfstkleuren. Je kunt het gevoel van de herfst ook in huis halen met voorwerpen met een grovere textuur.

2. Vul je huis met kruidige geuren

‘s Zomers willen we ons fris en verkwikt voelen. In de herfst en de winter kiezen we liever voor knus en warm.

Een huisparfum is dé perfecte manier om dit te bewerkstelligen zonder dat je optisch iets hoeft te veranderen.

Zoek naar geurkaarsen of interieursprays met noten van kruiden, specerijen, leer en natuurlijke geuren. Heerlijk!

3. Creëer sfeer met behulp van verlichting

ambient-lighting

Elke goede ontwerper weet dat je voor een ruimte ten minste acht verschillende lampen nodig hebt. Ja, je hoort het goed: acht!

Waarom? Door te variëren met lichtbronnen kun je de sfeer aanpassen aan je stemming of de tijd van het jaar. Investeer voor dit najaar dus in wat mooie sfeerverlichting.

Dat kan in de vorm van tafellampen, vloerlampen of zelfs warme ledverlichting (vermijd de koele witte lampen). Doe je plafondlampen uit en probeer verschillende lichtcombinaties voor een knus en sfeervol resultaat.

4. Kies voor zachte laagjes

cozy-textile

In de warmere maanden zijn donzige dekentjes en warme, zachte plaids niet echt nodig. Maar als het weer omslaat, is het tijd om ze te voorschijn te halen!

Laagjes is het sleutelwoord: combineer fleece, imitatiebont, fluweel, wol en breisels. Bij winkels als H&M en IKEA vind je heerlijk zachte kussens en plaids voor heel betaalbare prijzen.

5. Maak mooie kleine exposities

Maak op verschillende plekken in huis mooie kleine hoekjes. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld kunst, ingelijste foto’s, kaarsen, accessoires of vazen.

In de herfst of winter kun je ook dingen toevoegen die bij het seizoen passen, zoals gedroogde bloemen, kaarsen en materialen als leer. Varieer in hoogte en texturen, zodat het een sprekend geheel wordt.

Zoals je ziet, hoeft het echt niet veel tijd of geld te kosten om een heerlijk wintergevoel te creëren in huis. Berg al je zomerse spullen en stoffen op voor volgend jaar en wissel af per seizoen. Zo is de sfeer in huis altijd afgestemd op de tijd van het jaar.

En, heb je al zin in de winter?

Geef een reactie