Verhuizen? 7 tips om geld te besparen

Verhuizen? 7 tips om geld te besparen

Tenzij je een geboren minimalist bent, is een verhuizing vaak een dure aangelegenheid – zeker als je budget beperkt is.

Met alle bijkomende kosten en rekeningen moet je heel goed opletten om te kunnen besparen.

Het goede nieuws is dat het wel kan, verhuizen zonder je spaarrekening leeg te trekken. Het vereist alleen wat planning, research en rigoureuze opruimsessies.

Hieronder vind je 7 tips om goedkoop te verhuizen!

1. Maak een budget

Verhuiskosten kunnen snel oplopen. Het is dan ook verstandig om een budget te maken. Bedenk wat je allemaal nodig hebt voor je verhuizing, van noppenfolie tot een verhuisbedrijf.

Start vervolgens met plannen: vergelijk offertes, profiteer van acties en aanbiedingen en zet vrienden en familieleden in die nog bij je in het krijt staan.

2. Ruim op

Oké, niet zeuren… als je echt geld wilt besparen, zul je tijd moeten vrijmaken voor een ‘Grote Opruiming’. Ga door al je bezittingen en bedenk bij alles of het mee mag naar je nieuwe huis.

Wees streng. Weet je nu al dat iets in een hoek van de kamer stof gaat verzamelen? Weg ermee dan!

Geef je spullen weg, zet ze op Marktplaats of verkoop ze op een rommelmarkt. Het principe is duidelijk: hoe minder spullen je hoeft te verhuizen, hoe minder het kost.

3. Doe het zelf

Alles wat je zelf kunt doen, scheelt. Een paar vrienden en familieleden en een gehuurd busje kunnen je zo duizenden euro’s besparen. Maar zelf je verhuizing regelen heeft alleen zin als je dichtbij blijft en niet te veel mee hoeft te nemen.

Heb je veel breekbare of zware spullen? Dan kun je het beter aan de experts overlaten. Het zou zonde zijn als jij je prijzige grote lcd-scherm laat vallen en tot de ontdekking komt dat het niet wordt gedekt door de verzekering, terwijl dat bij een verhuisbedrijf wel het geval zou zijn.

Het inschakelen van een professioneel bedrijf is duurder, maar je kunt nog steeds besparen. Vraag minstens drie offertes op bij verschillende bedrijven en wees niet bang om te onderhandelen, zeker in het minder drukke winterseizoen.

4. Pak zelf in

Je kunt de kosten van je verhuizing beperken door zelf je spullen in te pakken. Voordat je verhuisdozen gaat kopen, alvast enkele tips:

• Je kunt van alles kwijt in koffers, tassen, bakken of dozen die je al in huis hebt. Deze spullen moet je toch verhuizen, en het scheelt weer aan kosten en afval.

• Leg zwaardere items onderin en lichtere dingen bovenop om schade te voorkomen. Check zeker ook Shurgard’s handige inpaktips.

• Bescherm breekbare spullen door ze in handdoeken, dekens, lakens of oude kranten te wikkelen. Zo heb je minder of geen noppenfolie en piepschuimchips nodig.

5. Hergebruik dozen

Kartonnen dozen kunnen meerdere keren worden gebruikt. Dus vraag vrienden en familieleden die recentelijk zijn verhuisd of je hun dozen mag lenen.

 

Je kunt ook gebruikmaken van Shurgard’s kwalitatieve verhuisdozen en inpakmateriaal. Je vindt er alles wat je nodig hebt om een tweekamerappartement leeg te halen.

6. Vergeet je verhuiskostenvergoeding niet

Moet je verhuizen voor je werk (bijvoorbeeld wegens een promotie of nieuwe baan), dan kan je werkgever je tegemoetkomen in je verhuiskosten.

Tegenwoordig bieden veel bedrijven allerlei mogelijkheden op dit gebied. Sommige vergoeden de zoektocht naar nieuwe huisvesting en de transportkosten. Andere helpen je bij het verhuren van je oude woning en de verhuizing naar je nieuwe stek.

Dus verdiep je in de mogelijkheden en maak er gebruik van!

7. Kies voor voordelige opslag

Als je je oude woning verlaat, kun je niet altijd meteen terecht in je nieuwe huis. Dan kan het handig zijn om tijdelijk opslagruimte te huren voor je spullen.

Shurgard biedt opslagruimtes in allerlei formaten en voor betaalbare prijzen. Zo hoef je je niet druk om te maken om je bezittingen.

Geef een reactie