Van TE KOOP naar VERKOCHT!

Van TE KOOP naar VERKOCHT!

De huizenprijzen in Nederland stegen in twintig jaar tijd nog nooit zo hard als afgelopen kwartaal, ondanks de coronacrisis.

Hoe zorg je ervoor dat jouw woning zo goed mogelijk voor de dag komt?

De eerste indruk telt

De uitstraling van een pand is heel belangrijk. Potentiële kopers zullen jouw huis voor het eerst online zien of wanneer ze erlangs rijden.

En als de eerste indruk niet goed is, komen ze niet binnen. Er zijn misschien tal van redenen waarom jouw huis perfect zou zijn voor hen, maar die krijgen ze dan niet mee.

Het is dus de moeite waard om eens na te denken over de volgende tips!

Een likje verf

shutterstock_352386104

Het opfrissen van de voorzijde van het huis kan een enorm verschil maken.
Dat hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn: door de voordeur en de garage te schilderen ben je er vaak al.

Eventueel kun je het zelf doen. Ben je niet zo handig, schakel dan een klusjesman in.
Het kost een paar honderd euro, maar het is zeker de moeite waard.

Flower power

Hang wat mandjes met planten op, snoei de heg en zet wat potten met planten neer.
Een verzorgde en fleurige voortuin maakt een goede indruk.

Was je auto

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar staat je auto voor je huis geparkeerd, zorg dan dat hij schoon is. De eerste impressie is bepalend en een vuile auto kan voor een koper reden genoeg zijn om niet verder te kijken.

De binnenkant is niet minder belangrijk

Heb je eenmaal die bezichtigingen waar het allemaal om draait binnengesleept, dan is het belangrijk dat kopers het in gedachten kunnen zien als hun huis.

Creëer zones

shutterstock_439437361

Soms hebben mensen wat hulp nodig om het potentieel van jouw woning te zien en zich voor te stellen hoe zij er zouden wonen. Houd hier rekening mee bij de inrichting van je huis.

Heb je bijvoorbeeld geen afzonderlijke eet- of woonkamer, probeer dan een duidelijk afgebakende zone te creëren voor eten en ontspannen.

En zijn er leegstaande kamers, richt die dan in als kantoor of speelkamer, zodat een koper kan zien wat hij ermee kan doen.

Ruim op

shutterstock_577222987

Knutselwerkjes, foto’s en andere persoonlijke dingen van jullie gezin zijn natuurlijk uiterst waardevol, maar haal ze weg voor bezichtigingen. MAAR stop niet alles weg in kasten, want daar zullen kopers waarschijnlijk ook in kijken!

Een opslagruimte kan goed van pas komen bij het opruimen van je huis. Zo krijgen kijkers als het ware een leeg doek voor hun neus.

Zet de puntjes op de i

Met een paar kleine aanpassingen en verbeteringen kan je huis een veel betere indruk maken.

Hang een nieuw douchegordijn op, gooi een nieuw plaid over een oude bank of rol je handdoeken op. Deze simpele ingrepen hebben een groots effect.

Voer kleine herstelwerkzaamheden uit

shutterstock_159296381

Het kan ook heel lonend zijn om kleine problemen in en om het huis te verhelpen.

Of het nu gaat om krakende vloerplanken of een lekkende kraan, dit zijn allemaal zaken die een potentiële koper op een negatieve manier kunnen afleiden.
Verhelp ze, zodat kijkers zich kunnen focussen op de positieve aspecten.

De geur van succes

Een versgebakken brood in de oven tijdens de bezichtiging hoeft echt niet, maar probeer de avond van tevoren geen sterk geurende gerechten te eten. Die curry kan een andere keer weer!

En vergeet de achterkant niet!

shutterstock_278595200

Vergeet ook de tuin achter het huis niet. Het is verstandig om het gras te maaien en een paar mooie bloeiende planten in potten neer te zetten. Een aantrekkelijke tuin creëert absoluut meerwaarde.

Succes! Heb jij nog tips om je huis beter verkoopbaar te maken?

Geef een reactie