Tover je extra kamer om tot een zenruimte

Tover je extra kamer om tot een zenruimte

(of een bibliotheek, of gamekamer…)

Tegenwoordig is een extra kamer een echte luxe. Heb je er een? Wees dan eerlijk, wanneer was je er voor het laatst?

Misschien is het tijd om meer van die kamer te maken dan alleen een rommelhok of een logeerkamer voor incidentele gasten. Je kunt er je eigen persoonlijke zenruimte creëren! Zelfs de kleinste ruimte is als een leeg doek dat wacht op jouw inspiratie.

Een atelier, een muziekruimte of misschien zelfs je eigen bar (vinden wij een goed plan!) is een veel betere bestemming voor je extra kamer. En de mogelijkheden zijn eindeloos!

Hieronder vind je onze favoriete ideeën:

Maak er een yogastudio van

Geen last meer van je zweterige buur of rennen om de les te halen: met je eigen yogastudio doe je de zonnegroet in de privacy en het comfort van je eigen huis, wanneer het jou uitkomt.

Richt de kamer in met neutrale, gedempte kleuren. Die hebben een kalmerend effect en brengen je alvast in de juiste stemming.

Less is more, dus ruim alle rommel op. Een opgeruimde omgeving zorgt voor een opgeruimde geest.

Alles wat je nodig hebt, is een yogamatje, een goede passpiegel om de Krijger te oefenen en wat geurkaarsen of wierook. Een foto van een prachtig exotisch landschap aan de muur helpt je om te ontspannen.

Boeken maar

Niet zo’n yogaliefhebber? Een bibliotheek heeft net zo’n zen effect. Heerlijk, een plekje waar je je terug kunt trekken om je te verliezen in een goed boek.

Hang de wanden vol met boekenplanken en vul ze met alle boeken die tot nu toe overal in huis rondslingerden.

Zet een comfortabele stoel in de hoek, met een goede lamp, wat knusse plaids en een paar zachte kussens en ziezo, je bibliotheek is klaar.

Let the games begin

Games zijn leuk voor iedereen, dus een gamekamer voor het hele gezin is een goed idee. Zelfs de kleinste kamer wordt zo de favoriete plek in huis.

Vul een kast met bordspelletjes, hang een dartbord op en zet een koelkast met drinken in de hoek. Hier wil je nooit meer weg!

Kleedkamer

Je slaapkamer zou een rustig, minimalistisch toevluchtsoord moeten zijn waar je heerlijk kunt ontspannen. Vaak heeft het echter meer weg van een wasruimte, vol vuile was, jasjes en schoenen.

Creëer je eigen kleedkamer om al je geliefde spullen een eigen plekje te geven; zo verlopen zelfs de drukste ochtenden prettiger en meer ontspannen.

Begin door je kledingkast te verhuizen. Voeg een aantal vintage spiegels, prachtige zware gordijnen en een comfortabele stoel toe, zodat de kamer de knusse uitstraling krijgt van een boudoir.

Zorg voor de nodige doosjes of mandjes voor al je accessoires: een goede organisatie is essentieel om je snel en met zo min mogelijk stress aan te kunnen kleden!

Muziekruimte

Het is fantastisch om een instrument te spelen. Maar eerlijk is eerlijk, soms denken je huisgenoten daar anders over. Met een eigen muziekruimte kun je al je spullen kwijt en blijft de geluidsoverlast voor anderen beperkt.

Een dergelijke ruimte moet functioneel zijn – met goede opbergmogelijkheden en voldoende ruimte om te spelen – en je te inspireren.

Ingelijste platen of albumhoezen vormen een stijlvolle en tegelijkertijd goedkope wanddecoratie. Doorzoek je hele huis voor al je oude albums, en hang ze op in een paar mooie lijsten.

Speel je een heel luidruchtig instrument (of haal je als beginner die hoge noten soms nog net niet), investeer dan in geluidsisolatie om ruzie met buren of gezinsleden te voorkomen!

Welke bestemming je ook kiest voor je extra kamer, het is een geweldig excuus om eens goed op te ruimen.

Gooi alle rommel weg en creëer een prachtige, functionele ruimte waar je de komende jaren volop gebruik van kunt maken.

Geef een reactie