Tips voor een opgeruimd hoofd in coronatijden!

Tips voor een opgeruimd hoofd in coronatijden!

Deze coronatijden inspireren velen van ons om ons huis eens goed aan te pakken.
Maar wist je dat het ook een heel goed moment is om je hoofd op te ruimen?

Wij hebben een aantal tips die je kunnen helpen om orde te scheppen in je hoofd en innerlijke rust te vinden.

Ruim je huis op

Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimde geest.

Doe alle rommel en spullen weg die je eigenlijk al lang niet meer nodig hebt, maar nog steeds bewaart. Je zult merken dat je je vrijwel direct beter en lichter voelt.

Houd een dagboek bij

Soms kunnen willekeurige gedachten, gevoelens, taken, zorgen en ideeën door je hoofd blijven spoken en is het moeilijk om helder te denken.

Een dagboek kan je helpen om deze gedachten los te laten, te ordenen, onder ogen te zien en in daden om te zetten.
Zo komt er weer ruimte vrij voor nieuwe ideeën.

Na een paar dagen schrijven in je dagboek zul je al verschil merken. Als je je gedachten opschrijft, hoef je ze niet meer tegen elke prijs vast te houden.

Laat los wat achter je ligt

Veel mentale bagage stamt uit het verleden. Gooi alles weg wat je belemmert. Neem de tijd om door het archief in je hoofd te bladeren en herinneringen die je in je huidige leven belemmeren los te laten.

Behoud de positieve aspecten – of lessen – die je fouten je hebben gebracht en gebruik ze om je situatie nu te verbeteren. De rest kan weg. Je kunt er niets meer aan veranderen, dus het heeft ook geen zin om er wakker van te liggen.

Ga mediteren

Dit klinkt sommigen misschien een beetje zweverig in de oren, maar mediteren helpt je je geest volledig te leren focussen op het nu. Als het je lukt om al je aandacht te vestigen op één ding, zoals je ademhaling, verdwijnen alle andere gedachten naar de achtergrond.

Als je dit elke dag vijf minuten doet, spoel je als het ware je hoofd schoon. Je geest voelt schoon en licht en neemt makkelijker nieuwe informatie op, en je gaat vrolijker door het leven.

We hopen dat deze tips je helpen om je hoofd leeg te maken en innerlijke rust en geluk te vinden.

En als je naast ruimte in je hoofd ook meer ruimte nodig hebt in huis, biedt Shurgard een uitgebreid assortiment aan opslagruimtes waar je alles tijdelijk kwijt kunt.

Geef een reactie