Tijd om alle zomerspullen op te bergen

Tijd om alle zomerspullen op te bergen

Helaas, de zomer is echt voorbij. Het is tijd om de waarheid onder ogen te zien en al die zomerspullen op te ruimen. Maar waar laat je alles? Wij helpen je een handje.

Tuinmeubilair

De afgelopen maanden hebben we veel plezier gehad van die tuinset, parasol en barbecue, maar als ze in de winter buiten blijven staan worden ze daar alleen maar slechter van. Je kunt ze het beste beschermen door ze schoon te maken, af te dekken en op te slaan.

Begin met alle meubels schoon te maken, kussens te wassen en de barbecue grondig te reinigen. Vouw inklapbare items in, zoals stoelen, tafels en parasols, en doe er een beschermhoes omheen, als je die hebt. Anders kun je stofhoezen gebruiken.

Laat tuinmeubels niet op het gras staan, het vocht kan ze aantasten. Bewaar alles binnen in een schone en droge ruimte, zoals een garage of een schuur.

Buitensportartikelen

Haal alles tevoorschijn. Zijn er spullen die weg mogen of naar iemand anders kunnen? Zoek de rest uit en maak stapels. Bind kleinere items bij elkaar, zodat ze niet kwijtraken als je ze opbergt.

Doe alles wat bij elkaar hoort in een opbergbak met een duidelijk label, zodat je het makkelijk terug kunt vinden. Als je er de ruimte voor hebt, is een goed plankensysteem in de garage een uitkomst.

Maak grotere items als fietsen en surfplanken grondig schoon en laat ze drogen voordat je er een beschermhoes omheen doet.

In de garage kun je haken aan het plafond hangen om grotere dingen uit het zicht op te bergen.

www.pinterest.com

Kampeerspullen

Zorg dat alles schoon is. Maak de binnen- en buitenkant van je tent schoon en verwijder de modder van je tentstokken.

Alles moet helemaal droog zijn voor je het opruimt, om schimmel te voorkomen. Rol de tent vervolgens in een zak (vouw hem niet op, dat kan de waterdichte coating aantasten).

Sorteer alle spullen, doe ze in opbergbakken en zet die in een kast waar je nog ruimte hebt.

Vergeet niet om de gasfles los te koppelen van het kookstel en de batterijen uit de zaklampen te halen voor je ze opbergt.

Slaapzakken kun je handig opbergen door ze over een kledinghanger in je kledingkast te hangen!

www.pinterest.com

Buitenspeelgoed

Tijd om afscheid te nemen van het zwembadje, de waterspeeltjes en de zandbak!

Loop alles na. Is het badje lek en niet meer te redden, doe het dan weg; geef speeltjes waar je kinderen volgend jaar te groot voor zijn weg.

Idealiter berg je alles wat je wil bewaren buiten op in een waterdichte bak of kast. Dan zijn alle spullen beschermd tegen de elementen en blijven ze netjes en schoon in de wintermaanden.

Kun je al je zomerspullen thuis niet kwijt, dan is een opslagruimte altijd een goed idee.
Dan heb je een schone, droge en veilige plek waar je grote of seizoensgebonden spullen kunt bewaren tot je ze weer nodig hebt. En zo blijven je huis en garage netjes en ruim.

Geïnteresseerd? Er is altijd een vestiging van Shurgard bij jou in de buurt.

Welke zomerspullen wil jij opbergen? Vertel het ons hieronder!

Geef een reactie