Hoe overleef je een verhuizing met kinderen?

Hoe overleef je een verhuizing met kinderen?

Samenwonen met vrienden. Met vriendje. Met man. Ik ben al talloze keren verhuisd, maar de laatste keer was verreweg het moeilijkst: verhuizen met een jong kind!

Geduld kennen ze nog niet, en dat die verhuisdozen geen speelgoed zijn is ook lastig te begrijpen. Maar we hebben het overleefd, dus delen we graag wat tips met je!

1. Denk vooruit

Een goede organisatie is sowieso belangrijk als je gaat verhuizen, maar met kleine kinderen een absolute must.

Ik begon op het moment dat we ons huis te koop zetten. Zo kon ik elke dag wat doen tijdens haar middagdutje. Een lade opruimen. Kleding die niet bij het seizoen past alvast inpakken. Deze kleine stapjes maakten de dag van de verhuizing een stuk minder stressvol.

2. Kies voor kwaliteit

Verhuisdozen van goede kwaliteit zijn belangrijk, vooral als je veel speelgoed, boeken, en kleding moet inpakken.

Shurgard heeft een uitgebreid assortiment verhuisdozen, waarmee je inpakt als een echte expert. Gebruik extra sterke dozen voor zware items en kledingdozen om je kleding kreukvrij te verhuizen.

3. Waar is die ene doos?

Zet op de dozen wat erin zit: zo vind je makkelijk alles terug als je kind op zijn favoriete speelgoed zit te wachten.

Laat je kind zijn eigen verhuisdoos versieren met stickers of kleurpotloden. Zo betrek je ze bij het proces en is die ene doos direct te vinden in jullie nieuwe huis.

4. Ga op verkenningstocht

Verhuis je naar een plek in de buurt? Dan is het een goed idee om vooraf samen de parken en speeltuinen in de buurt te verkennen.

Zo kunnen ze alvast wat wennen aan de nieuwe omgeving.

5. Houd belangrijke spullen bij de hand

Zorg dat je op de dag van de verhuizing een doos met belangrijke spullen apart houdt.

Water, eten, spelletjes en een iPad: alles wat je nodig hebt om je kleintjes zoet te houden.

Vergeet ook de EHBO-doos, een set schone kleren, luiers en je oplader niet!

En is je kleintje nog echt klein, houd dan de reiswieg apart. Daar kan je kindje veilig in liggen met bekende speeltjes voor een vertrouwd gevoel.

6. Zorg voor een vaste routine

Probeer in het nieuwe huis zo snel mogelijk een vaste routine te hanteren.

Richt de kinderkamer in: omringd door hun vertrouwde spullen is het makkelijker voor ze om te wennen. Breng ze ‘s avonds naar bed volgens het ritueel dat jullie gewend zijn. Het uitpakken van jullie spullen komt daarna wel.

Misschien zie je er tegenop om te verhuizen met je kind, maar kinderen zijn veerkrachtig en wennen snel. Neem de tijd om afscheid te nemen van hun oude kamer, en vier het feit dat ze een nieuwe kamer krijgen.

Heb jij tips voor een verhuizing met kinderen? Deel ze hieronder!

Geef een reactie