Style je huis als een ware stylist met deze 5 interieurtips

Style je huis als een ware stylist met deze 5 interieurtips

Altijd al een interieur gewild dat regelrecht uit een tijdschrift lijkt te komen? Dat is misschien dichterbij dan je denkt!

Met onze vijf tips kun je je interieur stylen als een echte pro, wat je stijl of smaak ook is. Lees mee en laat je inspireren!

Tip 1: kleur

Sommige mensen kunnen heel goed op gevoel kleuren combineren. Hoor jij daar niet bij, dan is het kleurenwiel vanaf nu je beste vriend.

Kleuren die zich naast elkaar bevinden gaan heel goed samen, net als kleuren die direct tegenover elkaar liggen. Met name pastellen, van mintgroen en rozerood tot zachtblauw, werken goed en kunnen een ruimte echt karakter geven.

Tip 2: kunst aan de muur

Hang ingelijste prints boven de bank en wissel deze af. Originele en bijzondere prints van onafhankelijke kunstenaars vind je bijvoorbeeld op Etsy.

Gebruik speciale verwijderbare strips om de prints op te hangen. Zo hoef je geen gaten in de muur te boren.

Tip 3: binnenplanten

Dit is een trend die vorig jaar al speelde en nog steeds sterk doorzet. Grote planten als de vioolbladplant en Sanseveria zijn momenteel erg populair.

Met een collectie cactussen en vetplanten in geschilderde potten, bij elkaar geplaatst op een plank, creëer je eenvoudig een boho-chique vibe.

table

Tip 4: besteed aandacht aan je salontafel

Geef een ruimte meer karakter met een zorgvuldig gestylede salontafel.

Aan de hand van je salontafel kun je perfect laten zien wie jij bent, maar je kunt er ook gewoon je nieuwste vondsten op showen.

Maak kleine stapels van je favoriete boeken (probeer het kleurenpalet af te stemmen op dat van je woonkamer), en groepeer wat accessoires, een geurkaars en een kleine plant op een dienblad.

Spring-refresh-living-room-Little-Big-Bell

Bloemen fleuren een ruimte altijd direct op. Heerlijk geurende bloemen zorgen voor een fijne sfeer (koop elke twee weken een bos, zodat ze er altijd fris uitzien).

Kun je geen geurende bloemen krijgen, steek dan een geurkaars aan als alternatief.

Tip 5: de tv

Zo’n grote, donkere tv kan echt afbreuk doen aan je interieur. Verberg je tv dus in een kast, of kies voor een wandmeubel dat alle kabels uit het zicht houdt.

Ook zijn er tegenwoordig prachtige design-tv’s op de markt, zoals de Serif TV, ontworpen door de gebroeders Bouroullec.

tv

We hopen dat je iets aan deze 5 tips hebt en dat de stylist in je is ontwaakt!

Uit de bovenstaande post heb je vast wel begrepen dat sommige stylisten een uitgebreide collectie accessoires hebben om te gebruiken voor fotoshoots.

Ook hebben de meeste stylisten stapels kussens, plaids, prints en zelfs banken.

Om te voorkomen dat hun huis te vol wordt of in een magazijn verandert, maken ze dan ook vaak gebruik van opslagmogelijkheden buiten de deur.

Daar kunnen ze seizoensaccessoires en grotere meubelstukken gemakkelijk opslaan en ze het volgende seizoen of als een trend weer terugkomt weer tevoorschijn halen.

Blij met onze tips?

1 Reactie
  1. Oh wat leuk, ik zocht naar een nieuwe frisse kleur voor mijn huis, denk dat de kleurenwiel mij echt gaat helpen om te combineren. Bedankt voor de tips.

Geef een reactie