Studeren in het buitenland!

Studeren in het buitenland!

Twijfelt je kind nog over zijn of haar studiekeuze? En houdt hij of zij wel van een beetje avontuur? Misschien is een jaar naar het buitenland dan een goede optie!

Studeren in het buitenland is een unieke belevenis die je horizon verbreedt. Het is in allerlei opzichten een verrijkende ervaring, die de toekomst van je kind kan veranderen.

DE VIER GROOTSTE VOORDELEN:

No hablo español

shutterstock_406678987

De beste manier om een taal te leren? Er helemaal induiken! Het leren van de taal maakt deel uit van het integratieproces en is een van de grootste voordelen van een buitenlandervaring.

Meestal waarderen native speakers de inzet van studenten en helpen ze hen om de taal beter te leren spreken. Sommige universiteiten bieden taalcursussen aan als officieel onderwijsprogramma voor expats.

Het is heel goed voor de toekomstige carrière van je kind als er een taalcursus of -diploma op zijn cv staat.

Een opleiding volgen

shutterstock_528443077

Uiteindelijk is je kind natuurlijk naar het buitenland vertrokken om een opleiding te volgen. De studiekeuze is vaak beslissend voor de rest van zijn of haar carrière.

Misschien zijn er instellingen of universiteiten met opleidingen die goed aansluiten bij de interesses van je kind. Kies met zorg de juiste school: die kan belangrijk zijn voor een toekomstige carrière.

De wereld zien

Een nieuw land ontdekken betekent de mensen leren kennen en kennismaken met hun cultuur, gewoonten en tradities. Buiten het klaslokaal wacht een nieuwe wereld, klaar om ontdekt te worden!

shutterstock_580447990

Je kind krijgt de kans om de cultuur en natuur van het nieuwe land te leren kennen. En misschien zijn uitstapjes naar omringende landen ook wel mogelijk? Door te studeren in het buitenland verbreed je je horizon en bouw je een netwerk op van internationale vrienden.

Volwassen en onafhankelijk worden

shutterstock_466666922

De meeste jongeren die naar het buitenland vertrekken, verlaten voor het eerst hun veilige nest. Dat is een grote stap: ze moeten hun comfortzone verlaten en zelf dingen regelen, zoals een bankrekening openen en een afspraak maken bij de tandarts.

Als ouder kan het best moeilijk zijn als je kind naar het buitenland gaat. Aan de ene kant sta je achter ze, aan de andere kant: je moet ze wel loslaten.

Sommige ouders besluiten om de kamer van hun kind zolang te verhuren, zodat hij niet nodeloos leegstaat. De spullen van hun kind slaan ze dan tijdelijk op. Lijkt jou dat ook wel wat? Neem dan eens contact op met een opslagspecialist van Shurgard om de mogelijkheden te bespreken.

Geef een reactie