Stijl je huis met teruggewonnen hout!

Stijl je huis met teruggewonnen hout!

Teruggewonnen hout is een stijlvol materiaal: het heeft een warme, tijdloze en casual uitstraling, is doorgaans niet duur én ook nog eens makkelijk te vinden en te verwerken.

Begin klein met een badplankje

Badkamers zijn vaak klein, donker en saai, terwijl dat echt niet nodig is. Door mooie accessoires toe te voegen, kun je elke ruimte omtoveren tot een ontspannende oase.

Je kunt het beste beginnen met iets kleins, zoals een badplankje. Ik heb er zelf ook een gemaakt, en ik begrijp niet waarom ik het niet eerder heb gedaan. Het was zo makkelijk!

Nu heb ik in bad al mijn spulletjes bij de hand, zodat ik echt even kan ontspannen (ook al is het maar voor tien minuten).

Zo maak je je eigen badplankje voor meer stijl en gemak tijdens je momentje van ontspanning:

Benodigdheden

 • 4 houten plankjes of oude pallets (foto 1)
  Je kunt kijken bij bouwterreinen, bij een lokaal opslag- of transportbedrijf, of op Marktplaats zoeken naar gratis exemplaren. Als je oude pallets gebruikt, kun je de planken het snelst en makkelijkst van elkaar scheiden met een koevoet en klauwhamer (foto 2).
 • 12 zelfborende schroeven
 • 1 schroevendraaier
 • 1 zaag
 • was of houtlak

method

Werkwijze

 1. Leg drie van de planken over je bad. Controleer of ze goed op elkaar aansluiten en of je ze korter moet maken (foto 3).
 2. Zaag de vierde plank in twee kleine delen die dwars over de drie planken komen. Die houden de planken bij elkaar en zorgen ervoor dat je badplank niet wegglijdt.
 3. Zaag de planken iets breder dan je bad, zodat de bevestigingsdelen om het bad heen vallen. Heb je weinig ruimte aan beide zijkanten van je bad, zorg dan dat de bevestigingsdelen juist in het bad vallen. Let daarbij wel op dat je drie planken breed genoeg zijn om stabiel op de badrand te blijven liggen.
 4. Leg de planken netjes naast elkaar en schroef de twee dwarsbalkjes vast met twee schroeven per plank (foto 4).
 5. Zet je badplankje tot slot in de was of in de lak om het te beschermen tegen vocht (foto 5).

Een vloer om verliefd op te worden

Je kunt oude pallets op nog veel meer manieren gebruiken in je badkamer of interieur. Bijvoorbeeld als vloer.

Ik snap dat je nu je wenkbrauwen optrekt, maar geloof me: het kan! Het is redelijk veel werk en het is nog niet af, maar het resultaat is zeker de moeite waard.

Van werk in uitvoering …

fancy-flooring

Tot een bijna afgewerkte vloer …

finished-floor

Je hebt hetzelfde gereedschap nodig als voor het badplankje, plus een hoop tijd en geduld.

Eenvoudige opslag

Als je na afloop van al je projecten nog wat pallets over hebt, kun je er van alles van maken: planken voor opslagruimte, een ladder voor handdoeken, of zelfs een decoratief hoekje in de tuin.

storage-shelves

Heb je nog steeds ruimtegebrek, of extra ruimte nodig om je nieuwste projecten op te slaan? Denk dan eens aan een tijdelijke opslagruimte.

Shurgard biedt veilige opslagboxen in verschillende formaten voor de korte of lange termijn. Er zijn vestigingen in heel Nederland, die 7 dagen per week toegankelijk zijn. 

Dus nu heb je decoratieve en praktische opslagruimte, een prachtige vloer en een plek om te chillen. Tijd voor een welverdiend bad, met al je fijne spulletjes binnen handbereik. Geniet ervan!

bath-tub-final

Geef een reactie