Bouwpakketmeubels met jouw handtekening

Bouwpakketmeubels met jouw handtekening

Bron afbeelding: The Pink Dream

Doorgaans hebben wij een haat-/liefdeverhouding met bouwpakketmeubels. Het begint altijd hoopvol en positief, maar wanneer onderdeel A niet past op onderdeel B en onderdeel C nergens te vinden is, daalt de stemming al snel tot onder het vriespunt. Help!

Maar als alles dan staat, ben je supertrots op jezelf. DIT HEB JIJ GEMAAKT! Totdat je bij je vriendin langsgaat en zij precies dezelfde kast heeft als jij. En je buurvrouw van 80 …

Bouwpakketmeubels zijn goedkoop en makkelijk, maar dat betekent niet dat je genoegen hoeft te nemen met de standaardversie. Met onze tips upcycle je je platverpakte aankopen en maak je ze net zo uniek als jij.

Kleur de wereld

De snelste manier om ergens je eigen draai aan te geven is met een verfkwast. Schuur eerst goed en zorg dat je alle hoekjes en kiertjes meepakt. Dan hecht de verf beter aan het oppervlak. Maak het item vervolgens stofvrij, pak je kwast en ga aan de slag.

Houd het rustig met een neutrale tint of leef je uit in rood, oranje of roze om er direct een blikvanger van te maken. Voeg een contrasterende kleur toe aan planken, boekenkasten of tafels voor extra flair en dimensie.

Heb je lef? Experimenteer dan met verf met verschillende texturen, zoals krijt- of metallic verf, of ga aan de slag met sjablonen. Laat je creativiteit de vrije loop en laat zien wie jij bent.

Flat pack furniture - 1
Bron: Nicoletta Bram

Flat pack furniture - 2
Bron: Digs Digs

De grote wisseltruc

Een van de eenvoudigste manieren om nieuwe meubels te pimpen is het vervangen van de knopjes en handgrepen van je kledingkast, kist of keuken.

Bouwpakketmeubels zijn vaak voorzien van standaardbeslag, maar dat kun je makkelijk verwisselen. Leuke greepjes vind je bij de bouwmarkt, kringloopwinkels en snuisterijenzaakjes, of online. Als je echt handig bent, kun je ze ook zelf maken.

Experimenteer eens met texturen als touw, leer en metaal. Deze geven je meubels een chique, luxe uitstraling, zonder de bijbehorende prijs!

Flat pack furniture - 3-4
Bron: Live Love DIY

Flat pack furniture - 5
Bron: Brit.co

Denk buiten de lijntjes

Een item is misschien wel bedoeld als tv-meubel, kledingkast of tafel, maar dat betekent nog niet dat jij het ook zo moet gebruiken. Voeg een kussen toe aan een laag tv-meubel en maak er zo je eigen schoenenbankje van.

Bekijk ook deze voorbeelden van bouwpakketmeubels die een andere bestemming kregen.

1. Van tv-meubel tot voetenbankje
Flat pack pic - 6
Bron: Brit CDN

2. Van zwevende keukenkast tot opbergmeubel in de hal
Flat pack pic - 7
Bron: Buzzfeed

3. Van IKEA-keukenkastje tot laag bankje/mediameubel
Flat pack pic - 8
Bron: Buzzfeed

Blijf plakken

Maak je je handen liever niet vies tijdens je make-over? Gebruik dan stickers of folie! Knip de sticker op maat en kleef hem stevig op het oppervlak. Klaar! In minder dan 10 min. heb je je meubel gecustomized, zonder rommel en gedoe.

Probeer ook eens folie met een marmerprint. Zo haal je op een goedkope manier de trendy en chique marmerlook in huis.

Flat pack pic - 9
Bron: ATM Media

Flat pack pic - 10
Bron: Little design corner

Moet je ruimte maken voor je nieuwe meubels? Doe je oude spullen niet weg, je weet nooit of ze nog van pas komen.

Sla meubels en accessoires liever op in een opslagruimte. Een perfecte, veilige oplossing voor oude en nieuwe aanwinsten waar je op dit moment geen ruimte voor hebt, maar die je wel graag wilt bewaren.

Heb jij deze hacks al geprobeerd? Of heb je voorbeelden die niet in onze lijst staan? Deel ze hieronder!

Geef een reactie