Prachtige kerstdecoratie geïnspireerd door de natuur!

Prachtige kerstdecoratie geïnspireerd door de natuur!

Je kunt je tafel op wel duizend verschillende manieren versieren voor kerst!

Chique kandelaars en bestekzakjes kun je natuurlijk overal online vinden, maar het is veel leuker om je eigen decoratie te maken. En je bespaart er ook nog eens geld mee!

Laarzen aan!

We delen graag een aantal tips voor een feestelijke eettafel die prachtig (en goedkoop!) versierd is met natuurlijke materialen.

De meeste dingen die je nodig hebt, zijn gewoon te vinden in je tuin of in het park in de buurt. Of je nu houdt van een moderne of juist een traditionele look, deze drie doe-het-zelfideeën doen het altijd goed!

1. Kandelaars van een stuk boomstam

woontrendz-kerstdecoratie-met-boomstammen
www.woontrendz.nl

Van stukken boomstam kun je heel makkelijk een set kandelaars maken. Berken zijn ideaal vanwege de contrasterende kleuren.

Gebruik een handboor om een gat in de boomstam te boren en zet er een kaars in. Met boomstammetjes van verschillende hoogtes krijg je een mooie compositie.

Zet er ook een paar takken tussen en voeg wat groen mos toe als finishing touch.

2. Witte dennenappels

In de herfst en winter ligt elk park of bos vol met dennenappels. Daar maak je in een handomdraai prachtige kerstdecoraties van.

Wist je dat je ze kunt bleken? Dan krijgen ze een rustieke whitewashed look. Ik zal het uitleggen!

dennenappels
www.woontrendz.nl

Maak de dennenappels schoon, laat ze drogen en doe ze in een emmer. Giet er vervolgens bleekwater overheen (zorg dat ze helemaal onder staan) en laat ze 24 uur weken. Je zult zien dat de dennenappels nu dicht zijn.

Haal ze uit de emmer en laat ze drogen. Het kan tot 2 weken duren voor ze weer open gaan, maar je kunt dit proces versnellen door ze ongeveer 10 minuten in de oven te zetten op 220°C.

Je gebleekte dennenappels zien er prachtig uit als ensemble op een schaal, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook gebruiken om de tafelschikking aan te geven.

silver-sparkly-pinecone-place-card-holders
www.domesticallyblissful.com

3. De schoonheid van rood

Rood blijft een traditionele kerstkleur: klassiek, stijlvol en vrolijk!

Onze twee favoriete rode elementen uit de natuur zijn cranberry’s en hulst. Beide combineren geweldig met drijfkaarsen, dennenappels en groene of houten materialen (bv. onze kandelaars van boomstammen).

berries
www.detailcollective.com

berries
www.dejlig.nl

Wat er ook op het menu staat voor Kerstmis, hoe mooier de tafel eruitziet, hoe meer je gezin zal genieten van het eten! En dat hoeft dus helemaal niet veel tijd of geld te kosten.

Veel succes en geniet van de kerstsfeer!

Geef een reactie