Onze favoriete opbergideeën voor een kleine badkamer

Onze favoriete opbergideeën voor een kleine badkamer

Is jouw badkamer een chaos? Liggen er overal toiletspullen en handdoeken? De badkamer is vaak de kleinste ruimte in huis, en toch stoppen we hem helemaal vol!

Als dit je bekend in de oren klinkt, dan wordt het tijd om slim met je opbergruimte om te gaan en voor alles een vaste plek te zoeken. Dan verandert de chaos vanzelf in een oase van rust.

Hieronder delen wij onze favoriete opbergideeën voor zelfs de kleinste badkamer.

Dubbele stang

Dit product is heel simpel, maar biedt twee keer zoveel opbergruimte. De ene stang is voor je douchegordijn, de andere voor je handdoeken. Perfect om een handdoek te grijpen na het douchen of je handdoek te laten drogen. Geniaal.

Of hang opbergmanden aan de stang en gebruik ze voor washandjes, zeep en sponzen. Alles bij de hand, en toch netjes en opgeruimd!

www.amazon.com

Weg met die flessen

Doe die plastic flessen de deur uit en kies in plaats daarvan voor shampoo bars. Dat is een win-winsituatie: het is niet alleen beter voor onze planeet om minder plastic te gebruiken, zeepjes nemen ook veel minder plek in dan flessen.

Lush heeft een geweldig assortiment natuurlijke producten. Een kleine bar gaat 80-100 wasbeurten mee: dat staat gelijk aan 3 shampooflessen van 250 ml! Zo spaar je onze planeet én je houdt meer ruimte over.

Ruim op

Misschien een eyeopener: niet alles wat met je badkamerritueel te maken heeft, hoeft per se IN de badkamer te worden bewaard.

Haal alles wat niet noodzakelijk is eruit. Die extra handdoeken kunnen wel in een andere kast. EHBO-spullen en mini’s voor op reis kunnen in een doos en ook ergens anders worden opgeborgen.

De regel is: hoe minder spullen er te zien zijn, hoe ruimer de badkamer aanvoelt. Maak gebruik van de opbergruimte die je in huis hebt en denk na over opties buitenshuis, zoals een opslagruimte.

Beweeg mee

Heb je een kleine badkamer, dan heb je behoefte aan flexibele opbergruimte. Deze keukentrolley is heel handig. Het is sowieso al een compact design dat geschikt is voor kleine ruimtes. En dankzij de wielen rijd je hem overal heen.

www.amazon.com

Opbergruimte onder de wastafel

Badkamers hebben vaak onhandige hoekjes – doe daar je voordeel mee! Onder de wastafel kun je bijvoorbeeld een heleboel spulletjes kwijt. Maar waar vind je meubels die daar passen? Bij IKEA natuurlijk!

De bamboe badkamermeubels uit de RÅGRUND-lijn passen zelfs in de kleinste badkamer. Een zo’n kastje zet je zo in de hoek. Of neem er twee, voor een stijlvolle opbergplek onder de wastafel.

www.ikea.com

Gebruik de deur

Ook de achterkant van de deur biedt mogelijkheden! Als je weinig ruimte hebt aan de muur kun je er een spiegel aan hangen: het is een perfecte plek voor een grote passpiegel.

Andere opties voor aan de deur zijn een handdoekenrek of opbergers. Wij zijn verliefd op deze luiaards. Reken maar dat iedereen zo in de badkamer blijft hangen!

www.urbanoutfitters.com

Dobberen met een drankje

En na al dat harde werk heb je zeker wel een drankje verdiend? Haha! Ook daar hebben we de perfecte oplossing voor!

Urban Outfitters verkoopt deze leuke glazenhouders die je op een badkamertegel kunt plakken. Zo kun je heerlijk dobberen met een drankje. Proost, op je nieuwe, opgeruimde badkamer!

www.urbanoutfitters.com

Is jouw kleine badkamer een oase van rust of een chaos? Deel je handige tips hieronder!

Geef een reactie