Nieuw jaar, nieuw doel

Nieuw jaar, nieuw doel

We maken allemaal goede voornemens voor het nieuwe jaar. Maar meestal sneuvelen onze goede voornemens al snel.

Om de kans op succes te vergroten, is het belangrijk dat je doelen meetbaar en haalbaar zijn. Schrijf ze dus op – of nog beter, post ze online.

Dat maakt ze zichtbaarder, waardoor je beter gemotiveerd blijft om je aan je plan te houden. Bovendien kunnen je vrienden en familie je op deze manier steunen!

Hieronder vindt je een aantal suggesties voor goede voornemens voor het nieuwe jaar.

Ga iets nieuws doen

Een nieuwe sport of hobby is een uitstekende manier om mensen te leren kennen en nieuwe vrienden te maken. Dus spring in het diepe en ga eens iets doen wat je nog nooit eerder hebt gedaan.

Bijvoorbeeld een instrument spelen, zoals piano of gitaar, of een nieuwe sport uitproberen. Wat dacht je van hardlopen, klimmen of zeilen?

Een nieuwe hobby kan ook: modelbouwen bijvoorbeeld, of breien, koken of zelfs bier brouwen.

Plan vaker een avond samen

Tegenwoordig zijn we drukker dan ooit. Nadat we kerst hebben gevierd, nemen we ons vaak voor om meer tijd door te brengen met onze kinderen en vaker langs te gaan bij familie.

Een avondje uit is heerlijk, maar met onze drukke schema’s is het vaak moeilijk om tijd vrij te maken voor een wandeling of een goede film.

Misschien is het een goed idee om als gezin af te spreken dat jullie minstens een keer per maand ergens heen gaan. Dan blok je gewoon een weekend in je agenda om samen met je partner en kinderen van die vrije tijd te genieten.

Maak promotie

Misschien is je werk inmiddels een beetje saai geworden en ben je toe aan een nieuwe stap, of gaat je baas met pensioen met een stoelendans op kantoor als gevolg.

Dan kan het een mooie uitdaging zijn om te proberen promotie te maken. Houd je ogen open voor mogelijke kansen en zorg ervoor dat je cv perfect op orde is. En wil je echt helemaal iets anders, dan kun je altijd de carrièrekansen bij Shurgard in de gaten houden.

Begin je eigen bedrijf

Is dit iets wat al een paar jaar door je hoofd speelt? Dan zou je kunnen besluiten om er komend jaar voor te gaan.

Natuurlijk zijn jouw specifieke levensfase en situatie van invloed op dit besluit, maar begin eens met de vraag: ‘wat houdt me tegen?’.

Schrijf alle redenen op waarom je het tot nu toe nog niet hebt gedaan, en kijk of er echt geen oplossingen voor zijn. Meestal is het simpelweg een kwestie van het risico durven nemen.

Ben je bereid om buiten je comfortzone te treden en iets te doen waar je energie van krijgt?

Ga meer reizen

Als je mensen vraagt wat ze willen in dit leven, dan luidt het antwoord vaak: ‘de wereld zien en verschillende culturen ontdekken’. Daarom staat reizen boven aan de bucketlist van velen van ons.

Je zou hier je goede voornemen voor het nieuwe jaar van kunnen maken. Als je je volgende vakantie ruim van tevoren boekt, heb je iets om naar uit te kijken en volop tijd om alles te plannen.

Dit is het moment waarop luchtvaartmaatschappijen stunten met aanbiedingen, maak daar gebruik van. Exotische plekken als Thailand of Bali zijn fantastisch, maar vergeet niet dat er ook binnen Europa heel veel mooie en vooral goedkopere bestemmingen te vinden zijn.

Dan hoef je voor een lang weekend bovendien maar 1 of 2 dagen vrij te nemen. Een citytrip is dé manier om de werksleur te doorbreken!

Weet jij al wat je dit jaar anders wil gaan doen?

Geef een reactie