Afvallen als nieuwjaarsvoornemen?

Afvallen als nieuwjaarsvoornemen?

Na ruim een week vol feestjes, champagne en lekker eten is het geen verrassing dat je aangekomen bent.

Langzaam maar zeker tikken de kilo’s aan, en voor je het weet past je broek niet meer. Afvallen is voor velen dan ook het populairste voornemen ooit.

We zetten alvast de voornaamste feiten & fabeltjes voor jou op een rijtje.

Vermijd crashdiëten

Diëten die te ver af staan van de dagelijkse realiteit werken vaak maar een korte tijd. Je valt al snel terug in je oude gewoontes, of je eet te weinig waardoor je niet meer afvalt.

Het werkt veel beter om gezonder te gaan leven. Hoewel je dan vaak wat langzamer afvalt, is het beter voor je gezondheid en blijven de kilo’s meestal langer weg.

Van gezond eten word je blij

shutterstock_248885371

Van ongezond eten genieten we maar heel even. Na het kortstondige geluk van een calorierijke cheeseburger, een zak chips of een patatje met saus voelen we ons achteraf vaak schuldig.

Maar als je de hele dag gezond hebt gegeten, geeft dat een goed gevoel. Daar word én blijf je blij van.

Ontzeg jezelf niet alles

Begrijp me niet verkeerd, diëten betekent niet dat je nooit meer iets ongezonds mag eten! Als je jezelf af en toe iets lekkers gunt, is het makkelijker om een gezond voedingspatroon vast te houden. Neem dus gerust dat koekje of stukje chocolade bij je koffie.

Kom in beweging

shutterstock_453543883

Naast een gezond voedingspatroon weten we allen dat beweging heel goed helpt om een paar kilootjes kwijt te raken. Spieren zijn zwaarder dan vet, dus het lijkt misschien alsof je minder snel afvalt, maar op lange termijn is het effectiever.

Bovendien is het bewezen dat sporten goed is voor je zelfbeeld. Dus waar wacht je nog op? Kom uit je luie stoel en ga aan de slag!

Home fitness

Persoonlijk ben ik een groot home fitness fan. Zelf een fitnessapparaat kopen (én deze dan ook daadwerkelijk gebruiken!) is vaak veel goedkoper dan een fitnessabonnement.

Bij de Decathlon bijvoorbeeld vind je loopbanden, crosstrainers en ander fitness materiaal voor een optimale home workout. Zie het als een investering in jezelf!

Mits de juiste mindset én de nodige discipline biedt thuis fitnessen verschillende voordelen. Je kunt je omkleden, zweten en douchen in het comfort en de privacy van je eigen huis. Wanneer je maar wilt en zo lang als je wilt. Je zit niet aan een bepaalde tijd vast en hoeft niet te wachten tot je favoriete crosstrainer vrij is.

Ben je in shape en die extra kilootjes kwijt? Goed gedaan!

Neemt je fitnessapparatuur nu te veel ruimte in en wil je die ergens veilig opslaan? Kijk dan eens naar de opslagoplossingen van Shurgard en huur indien nodig een unit.

Geef een reactie