Maak je eigen raamdecoratie

Maak je eigen raamdecoratie

Raamdecoratie heeft een dubbele functie: binnen is het mooi om naar te kijken, maar buiten kan het ook iets toevoegen. Het hoeft bovendien niet veel te kosten, met een beetje tijd en creativiteit kom je een heel eind!

Om je te inspireren hebben we onze favoriete doe-het-zelfideeën voor raamdecoratie alvast op een rijtje gezet.

Hangende vazen

Hang een paar mooie vazen aan het plafond. Dat ziet er zowel binnen als buiten mooi uit. Hiervoor kun je kleine vaasjes of reageerbuisjes gebruiken.

Deze unieke exemplaren zijn gemaakt van oude gloeilampen, met wat touw om de hals gewikkeld en een draadje om ze aan op te hangen. Vul ze met water en een paar mooie bloemen en je hebt iets prachtigs om naar te kijken.

Vensterbanktuin

Een vensterbank is de perfecte plek voor planten die van veel licht houden. Daar kun je dus prima een minituin aanleggen!

Kies voor verschillende mooie potten en schalen en uiteenlopende bloemen en planten, voor een mooi gevarieerd effect. Om je zintuigen extra te prikkelen kun je er ook geurende exemplaren tussen zetten.

Romantisch kaarslicht

Een alternatief is om je vensterbank te vullen met kaarsen voor een romantische touch.

Gebruik kaarsen met verschillende hoogtes en formaten voor een mooi beeld. Om ook je neus te verwennen kun je er natuurlijk ook een paar geurkaarsen tussen zetten. Steek ze ’s avonds aan en geniet van de prachtige gloed!

Ramen vol sterren

Hang een aantal 3D-objecten op aan het plafond, zoals papieren lantaarns en sterren, en je raam biedt direct een prachtig schouwspel.

3D-bloemen

Hier heb je alleen binnen plezier van, maar mooi is het wel! Online vind je tutorials om dit soort bloemen te maken, maar je kunt ze ook kopen via bijvoorbeeld Etsy.

www.nl.pinterest.com

Wij zijn dol op deze grote, opvallende bloemen die zo mooi contrasteren met de rest van de ruimte. Groter is zeker beter in dit geval!

Een waterval van papieren kegeltjes

Liever iets anders? Je kunt ook een 3D-waterval van papieren kegeltjes maken.

www.nl.pinterest.com

Deze zijn supersimpel, je maakt ze van een eindje touw en stukjes papier die je oprolt als een feesthoedje. Maar je kunt natuurlijk ook bloemen, sterren of pompons maken, net wat je mooi vindt!

Raamstickers

Raamstickers zijn een ruimtebesparende (en tijdelijke) manier om je raam te versieren.

Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en afbeeldingen. Er zijn zelfs inspirerende teksten die je zo op je raam kunt plakken. Ze zijn makkelijk aan te brengen en te verwijderen, dus je kunt je helemaal uitleven.

Je raam in het teken van het seizoen

Oké, het is misschien nog een beetje vroeg voor kerstversiering, maar dit idee kun je vertalen naar elk seizoen of feest.

Hang bijvoorbeeld zuurstokken op in de zomer, eieren met Pasen en kerstzuurstokken in de winter!

Wees creatief en gebruik je favoriete snoepgoed als raamdecoratie. Nu alleen zorgen dat Hans en Grietje er niet achter komen!

Papieren kettingen

Wat dacht je van een papieren ketting? Dit is in wezen een vrij basic versiering, maar met een beetje creativiteit kun je er echt iets moois van maken.

www.nl.pinterest.com

Als leesfanaat vind ik deze geweldig. Gebruik tweedehands boeken en een hartvormige perforator om deze grappige ketting van bladzijdes te maken.

Hebben deze ideeën je kunnen inspireren om je eigen raam te versieren?

Laat ons hieronder weten wat jij hebt gedaan!

Geef een reactie