Maak een inloopkast in je slaapkamer

Maak een inloopkast in je slaapkamer

Het is de droom van vele vrouwen: een walk-in closet!

Het heersende idee is dat je hiervoor een extra kamer nodig hebt, maar wij laten je zien dat dit niet nodig is.

Je kunt namelijk heel goed een inloopkast creëren in je slaapkamer. Alles wat je nodig hebt is een kamer die een paar vierkante meter groter is dan je bed, en iets wat als afscheiding kan dienen.

www.ikea.com

Probeer het eerst uit met een tijdelijke oplossing. Je kunt een gordijn gebruiken als afscheiding. Zet het hoofdbord van je bed tegen de ene kant van het gordijn, en de kast komt aan de andere kant.

www.ikea.com

In plaats van een kledingkast kun je ook kledingrekken gebruiken, of een aantal planken aan de wand hangen.

Voor een très chic effect zet je een kleine stoel of een poef in je ‘walk-in’.

Het is belangrijk dat de kleuren van het gordijn, het zitelement en het kledingrek op elkaar afgestemd zijn. Tot slot zorgen een aantal ingelijste fashion pics voor een elegante finishing touch.

www.pinterest.com

Ben je trots op je kleren? Dan kun je ook een semitransparante glazen wand gebruiken als afscheiding. Zo profiteer je van daglicht in je inloopkast en krijgt hij een minimalistische, moderne uitstraling.

www.pinterest.com

Heb je een slaapkamer met een schuin dak, dan kun je een roomdivider gebruiken om deze loze ruimte om te toveren tot een handige inloopkast. Zo wordt het slaapgedeelte van je slaapkamer minder rommelig en kom je beter tot rust.

Heb je een redelijk grote slaapkamer, maar staat hij vol met rommel die je niet dagelijks nodig hebt? Verhuis die spullen dan naar een andere kamer, of naar de opslag, zodat niets jouw gedroomde inloopkast nog in de weg staat!

Nuttige tips voor ons? We zijn benieuwd naar jouw reactie!

Geef een reactie