Kies de juiste stijl voor je nieuwe huis!

Kies de juiste stijl voor je nieuwe huis!

Als je een huis hebt gekocht, wil je er graag je spullen inzetten en er een echt thuis van maken. Maar kunnen je huidige meubels wel mee, of zul je nieuwe moeten kopen die bij de stijl van je nieuwe huis passen?

Onze blogster getuigt:

Onze laatste drie huizen hadden drie heel verschillende stijlen. Stom genoeg was ons middelste huis ultramodern, dus vervingen we haastig al onze vintage meubels door strakke, moderne exemplaren.

Prima, totdat we weer verhuisden. En nu terug naar een traditioneler huis, dat zich ondanks het moderne randje uitstekend leende voor een ‘vintage feel’ – oftewel onze oude meubels!

Tijdens de verhuizing kon ik mezelf wel voor mijn kop slaan dat ik mijn oude meubels niet had opgeslagen in plaats van ze weg te doen.

Styling-your-new-home-1

Mijn geüpcyclede kastje had prachtig gestaan in de nieuwe woonkamer, maar dankzij mijn overhaaste opruimbeurt kon ik nu de komende weken Marktplaats en kringloopwinkels afstruinen op zoek naar dezelfde items als die ik had weggedaan.

Soms bepaalt de stijl van het huis de meubels die erin moeten komen. Na drie verhuizingen ben ik er nu eindelijk achter dat het oké is om verschillende stijlen te combineren.

Je hoeft dus niet een complete set nieuwe banken te kopen voor een geslaagde look.

Hieronder vind je mijn toptips om je nieuwe huis te stylen zonder een fortuin uit te geven!

Geef het even tijd

Het zal je verrassen hoe een meubelstuk er daadwerkelijk uitziet in een nieuwe setting.

Dus doe je oude bank niet meteen weg, kijk het eerst eens een tijdje aan. Zet hem op verschillende manieren neer en speel met verlichting en accessoires tot het voor jouw gevoel klopt.

Klopt het net niet, dan kun je natuurlijk altijd een opslagruimte huren bij Shurgard en iets anders zoeken om de leegte te vullen. Wie weet verhuis je over twee jaar weer en past die opgeslagen bank perfect in je nieuwe huis!

Soms kun je een oud meubelstuk een tweede leven geven door het te upcyclen.

Haal bijvoorbeeld een oud dressoir uit de garage en vervang de bekleding of zet er kekke handgreepjes op.

Het hoeft niet veel geld te kosten om oude spullen een nieuwe look te geven. En er gaat niets boven het gevoel dat je krijgt van een zelfgepimpt meubel dat weer prachtig staat in je interieur!

Mix & Match

Styling-your-new-home-2

Contrasterende stijlen gaan soms beter samen dan je zou verwachten, dus probeer verschillende combinaties uit. Zo kun je precies zien wat wel en niet werkt.

Ga online creatief aan de slag

Via Pinterest kun je heel makkelijk moodboards maken met verschillende stijlen. Zo kun je ze eerst virtueel testen voordat je ze in het echt toepast.

Je vindt er eindeloos veel inspiratie en kunt je verbeelding de vrije loop laten zonder kostbare missers.

Kleine details

Styling-your-new-home-3

Totdat je een bepaalde stijl hebt gekozen voor je huis, kun je de ruimtes aankleden met vazen met bloemen en unieke kunstwerken.

Is je budget beperkt? Dan kun je een ruimte ook een make-over geven door door mooie foto’s en prints af te drukken en op te hangen. Gebruik fotolijstjes in uitgesproken kleuren om de kamer een coole, chique vibe te geven.

prints-2

Je kunt de prints steeds aanpassen aan het seizoen of feestjes. Zo raak je nooit uitgekeken! Dit is een perfecte (én goedkope!) manier om te experimenteren met thema’s en kleuren.

prints-3

Maak het verhuisproces makkelijk door je inrichting vooraf te plannen. Laat je niet ontmoedigen door chromen lampen, houten sierlijsten of elektrische haarden, dat los je wel op met een beetje creativiteit en twee rechterhanden!

Huur tijdens je verhuizing een opslagunit zodat je meer ruimte hebt en verschillende opties kunt uitproberen om te kijken wat het beste werkt.

En het belangrijkste: ontspan! Het zwaarste werk is al gedaan, nu mag je genieten van je nieuwe huis.
De rest komt vanzelf!

Geef een reactie