Haal de tropische trend in huis

Haal de tropische trend in huis

De Nederlandse zomers voldoen maar zelden aan ons ideaalbeeld van tropische dagen. Maar dit jaar klagen we niet. Met kleurrijke prints, nepvarens en een incidentele flamingo halen we zelfs de tropen in huis.

Overdrijf het niet – een sfeer van exotisch escapisme bereik je al snel met een paar sprekende meubels, planten en hier en daar wat kleine verwijzingen naar warme oorden.

Met deze simpele tips geef je je interieur zo een tropisch tintje:

Eén met de natuur

De trend om buiten naar binnen te halen blijft onverminderd populair en mensen worden steeds avontuurlijker op het gebied van planten.

Laat je bijvoorbeeld inspireren door het Palm House van Kew! Maar kijk voordat je je groene vingers de vrije loop laat goed naar de hoeveelheid ruimte die je hebt en waar je al dat groen kwijt kunt zonder dat je huis in een kas verandert.

Je kunt beginnen met een bananenboom. Deze houdt van warmte (ten minste 12°C) en veel daglicht (geen direct zonlicht). Hij schijnt binnenshuis eetbare bananen te kunnen produceren, maar ik zou er niet op gaan zitten wachten!

Banana tree

Bron afbeelding: The Joy of Plants

Bromelia’s zorgen voor een stijlvol vleugje kleur. Ze bloeien één keer per jaar, maar deze bloei kan tot zes maanden duren.

Bromeliads

Bron afbeelding: The Joy of Plants & Bromsocnsw

The lion sleeps tonight…

In een slaapkamer met tropische accessoires is het natuurlijk net iets minder lekker wakker worden dan in een boomhut op palen. Maar we hopen dat je er in ieder geval kunt dromen van exotische oorden en ’s ochtends fris en verkwikt weer wakker wordt.

Van varens tot flamingo’s: dit vrolijke beddengoed van Junique is stijlvol, een beetje maf en heerlijk om lekker onder te kruipen.

Bed sheets

Bron afbeelding: Junique

Liever iets subtieler? Hang dan een paar coole prints boven je bed. Wij zijn dol op deze die VictoranWallArt en Mariery Young verkopen via Etsy.

Birds

Bron afbeeldingen: VictoranWallArt & Mariery Young

Ga voor groen

De tropische trend omhelst meer dan een paar prints van grote roze bloemen. De weelderige plantenwereld van het tropisch regenwoud speelt een sleutelrol.

Laat je bijvoorbeeld inspireren door het kleur Greenery. Ook op het gebied van behang en accessoires zien we volop groentinten, waarmee je perfect een kalme, natuurlijke vibe creëert.

Op zoek naar een klein, maar opvallend statement? Kijk dan eens naar deze Palmetto-stof van Nina Campbell: prachtig voor kussens of – als je durft – een leunstoel.

Print cushions

Bron afbeelding: Palmetto

Voor een dampend badkamermomentje is er zelfs een douchegordijn met een tropische print. Sluit je ogen en waan jezelf in die bekende shampooreclame … In plaats van in bad onder je grillige handdouche.

Etsy heeft een mooie selectie douchegordijnen, zoals deze van Tablished Works.

Jungle Fever 11

Bron afbeelding: Tablished Works

Tropische tronen

Je stoel zegt veel over je persoonlijkheid, dus bedenk wat je wil zeggen met de jouwe. Ben je klaar om ons kikkerlandje achter je te laten en de Amazone in je te laten ontwaken, kies dan voor een van deze exemplaren… Neem plaats, doe je ogen dicht en ha, daar zijn de geluiden van de jungle al.

Zin om het groots aan te pakken? In de handgemaakte rotan stoel Malu van La Redoute voel je je net Tarzan. Of Jane natuurlijk.

Chair 1

Bron afbeelding: La Redoute

Deze lichtgewicht ligstoel van Notonthehighstreet.com is iets betaalbaarder, en perfect voor je volgende trip door de jungle (of naar het strand).

original_tropical-palms-deckchair

Bron afbeelding: Notonthehighstreet.com

Als iedereen het alleen maar over dé kleur, materialen of stijl van het seizoen heeft, is het soms lastig om te beslissen of je het hele huis opnieuw moet doen of aan een paar nieuwe accessoires genoeg hebt om bij te blijven.

Trends komen vaak weer terug, dus als je je aankopen van vorig seizoen liever niet wegdoet, kun je ze natuurlijk altijd opslaan! Shurgard heeft vestigingen in heel Nederland en is dus altijd in de buurt als je even wilt ontsnappen aan de flamingo’s!

Hoe heb jij de tropen in huis gehaald? Deel je ideeën, mooiste aankopen en meer hieronder.

Geef een reactie