Toptips om je huis te verbouwen

Toptips om je huis te verbouwen

Je koopt een huis, trekt erin en belooft jezelf dat je het een en ander gaat verbouwen om er echt een thuis van te maken.

Maar inmiddels zijn er jaren verstreken, en onder de trap staat nog steeds een stapel onuitgepakte dozen. Aan een complete verbouwing durf je niet eens meer te denken.

Je huis verbouwen kan inderdaad een afschrikwekkend vooruitzicht zijn. Vooral door alle ongemakken en het feit dat je huis tijdelijk verandert in een stoffige puinhoop vol voetafdrukken van bouwvakkers.

Maar als je je goed voorbereidt, hoeft het echt niet zo’n nachtmerrie te zijn.

Bij Shurgard hebben we alle tips voor een vlotte verbouwing op een rijtje gezet:

1. Ga georganiseerd te werk

Neem voordat de bouwvakkers voor de deur staan de tijd om alles te organiseren.

Wordt de keuken verbouwd? Creëer dan boven een tijdelijke keuken. Zet er je magnetron, waterkoker en een campingbrandertje neer.

Zo kun je ontbijten zonder dat je last hebt van lawaai, zand en flauwe grappen. Zorg voor voldoende wegwerpservies om ook het probleem van de afwas het hoofd te bieden.

2. Houd de boel schoon

De kans is groot dat er dagelijks bouwvakkers met vieze schoenen door je huis banjeren. Dek je vloer daarom af met plastic.

Dat is goedkoop, makkelijk te krijgen en het beschermt je vloerkleden tijdens de verbouwing tegen stof en vuil.

3. Ga picknicken of haal af

De keuken is waarschijnlijk een tijdje buiten gebruik. In die tijd moet je buiten de deur eten, iets halen of laten bezorgen, of je geniet van een heerlijke picknick.

Wat voorheen verwennerij was, is nu dagelijkse kost: maandag Thais, dinsdag pizza, woensdag een kaasplankje? Hier kunnen we wel aan wennen …

4. Koester je buren

Informeer je buren van tevoren over je verbouwplannen (en neem misschien iets lekkers mee), vooral als ze jonge kinderen hebben of als het studenten zijn.

Dat zullen ze waarderen, zelfs als ze op zaterdagochtend wakker worden van het geluid van de boor.

5. Berg je spullen veilig op

Een verbouwing betekent doorgaans dat je minder ruimte hebt. Misschien is het een idee om je eiken tafel en de kast van je oma tijdelijk op te slaan bij Shurgard ?

Zo hebben de bouwvakkers meer ruimte en weet jij zeker dat je spullen veilig staan tijdens de verbouwing … en vergeet niet: het gaat voorbij. Binnenkort is je huis weer als nieuw!

Heb jij onlangs verbouwd? Deel je tips hieronder.

2 Reacties
  1. Heyyy de vloer af dekken met plastic is een top idee. Dit verminderd het opruimen en de vloer schaadt niet. Hele leuke en interessante adviezen hoor. Bedankt voor dit artikel! Dit kan ik altijd gebruiken bij elke verbouwing.

  2. Ik denk eraan om mijn slaapkamer te verbouwen, maar ik wil het project zelf uitvoeren door de situatie met covid. Deze tips kan ik goed gebruiken. Dank je voor het delen. Ik heb je blogs bekeken. Je schrijft interessante en leerrijke blogs. Ga zo door!

Geef een reactie