Verhuistips van een ervaringsdeskundige

Verhuistips van een ervaringsdeskundige

Herinner je je nog de laatste keer dat je verhuisd bent? Ik wel! En ik herinner me zeker nog dat alles neerkomt op organisatie … En het juiste inpakmateriaal!

Op een gegeven moment gaan we allemaal op zoek naar een eigen plekje. Mijn man en ik kochten eerst een klein, maar charmant huisje vlak bij het centrum: perfect voor ons tweetjes.

Een paar jaar later kregen we onze eerste zoon en besloten we het huis uit te breiden en te verbouwen. Het in eerste instantie overzichtelijke project werd al snel een stuk groter, dus we moesten tijdelijk verhuizen.

De juiste uitrusting

unpacking-2

Op advies van een vriend kocht ik verschillende verhuisdozen en inpakmateriaal bij Shurgard.

De extra stevige dozen houden alles in perfecte staat. De kledingdozen hebben een ingebouwde kledingroede. Je kunt je kleren dus in de doos hangen – zo kreuken ze niet en het pakt ook nog eens extra snel in.

Tot slot gaf de vestigingsmanager me nog heel goed advies (lees ook de inpaktips op de website).

Inpakken

In elke kamer zocht ik alle spullen uit, en ik besloot alles onder te verdelen in twee categorieën. Geloof me, je beseft pas hoeveel spullen je hebt als je alles in moet pakken!

  • Dingen die we nooit gebruikten of waarvan we niet eens wisten dat we ze hadden, etenswaren die niet meer houdbaar waren: het ging allemaal weg.
  • De rest van de spullen ging in dozen: lichte items als beddengoed in grote dozen, zware spullen in kleinere dozen. Op de dozen schreef ik duidelijk wat erin zat.

Aan het eind van de week zat ik trots tussen de gelabelde verhuisdozen, klaar om de volgende dag te verhuizen.

Een nieuw avontuur

shutterstock_248786908
Het hele inpakproces kostte vrij veel tijd, maar loonde wel de moeite: in ons nieuwe huis kon ik direct alles vinden wat we nodig hadden. Tijd voor een nieuw avontuur!

Heb jij zelf een leuk of grappig verhaal? Interessante inpaktips? Deel het met ons hieronder!

Geef een reactie