Geld verdienen met je passie

Geld verdienen met je passie

De basisvoorwaarden om van je passie je beroep te maken: hard werken, je voor 100% inzetten en niet bang zijn om buiten je comfortzone te treden.

Geld verdienen met iets dat begon als een hobby is best een uitdaging. Onze tips vertellen je hoe je van je passie je werk kan maken:

1. Steek er tijd in

Investeer veel tijd in je passie, ondanks allerlei factoren die in de weg kunnen staan. Misschien heb je al een mooie carrière of draag je zorg voor een gezin.

Hoe je leven er ook uitziet, tijd is een belangrijke voorwaarde. Maak elke dag tijd vrij om na te denken over je ambities. Ook je sociale leven zal een tijdje op een lager pitje komen te staan, maar uiteindelijk is het dat allemaal waard.

2. Verdiep je in de financiën

We snappen dat de gedachte om je baan op te geven heel spannend kan zijn, vooral omdat je geen garantie hebt op een stabiel inkomen.

calculate-finance

Voordat je de stap zet, is het belangrijk om je maandelijkse uitgaven te analyseren: je hypotheek of huur, rekeningen, automatische afschrijvingen, boodschappen … Zo weet je precies wat er binnen moet komen om alles te kunnen betalen. Nu kun je een minimaal maandelijks inkomen berekenen, dat deel uitmaakt van je bredere bedrijfsplan.

Kijk ook of je in aanmerking komt voor regelingen om je nieuwe bedrijf te helpen opstarten, zoals financiering, subsidies, leningen of een mentor.

3. Maak een plan

Heb je een duidelijk beeld van wat je wilt bereiken? Ga dan zitten met een kop thee, een pen en een groot vel papier.

Maak een gestructureerd actieplan, waarin je uiteenzet hoe je je doel wilt bereiken. Maak een tijdlijn: dit motiveert je om naar je doel toe te werken.

De stappen hoeven niet groot te zijn. Kies voor kleine, haalbare mijlpalen die je dichter bij het verwezenlijken van je droom brengen.

4. Registreer je nieuwe bedrijf

In deze fase is het goed een accountant in de arm te nemen die je kan helpen om je nieuwe bedrijf op poten te zetten.

Beslis wat voor soort bedrijf je wilt: word je zelfstandig ondernemer of start je een naamloze vennootschap?

5. Richt je bedrijfsruimte in

Bezons-Pont-FR43-people-96.jpg

Nu kan je beslissen of je vanuit huis gaat werken, een bedrijfsruimte huurt of voor een gedeelde werkplek kiest.

Naast een ruimte voor jezelf heb je misschien ook voorraad, materialen of documentatie die je ergens moet opslaan waar je er makkelijk bij kunt. Een opslagruimte van Shurgard is een voordelige en makkelijke oplossing.

6. Ontwikkel je merk

Wat is jouw USP (Unique Selling Point)? Wat heb jij voor op je concurrenten? Bedenk wat jouw unieke verkoopargument is en hoe je dat het beste kunt communiceren. D

Wat wil je uitstralen? De eerste indruk telt, dus zorg voor een professionele branding. Denk hierbij aan je logo, het design van je website, de inrichting van je winkel, enz. Deze moeten de persoonlijkheid van je merk uitdragen, dus besteed hier de nodige aandacht aan.

7. Vergroot je klantenbestand

Niemand kan je nieuwe bedrijf beter onder de aandacht brengen dan je vrienden en familie. Nodig ze uit om je diensten gratis uit te proberen, in ruil voor enthousiaste reclame.

Er gaat immers niets boven een persoonlijke aanbeveling!

Geef een reactie