Genieten van je hobby zonder dat het ten koste gaat van je relatie

Genieten van je hobby zonder dat het ten koste gaat van je relatie

We hebben allemaal onze hobby’s: sommige mensen houden van bergbeklimmen, anderen van schilderen en weer anderen kiezen voor pottenbakken. Een hobby is een geweldige uitlaatklep, en een van de beste manieren om stress op gezonde wijze te verminderen.

Maar soms gaat het (vooral in de ogen van onze geliefden) een beetje te ver. Als je je hele salaris uitgeeft aan je verzameling of als de garage uitpuilt van sportspullen, is het tijd om actie te ondernemen.

Ontdek de drie gulden regels voor een goede balans tussen je hobby en je relatie:

Regel 1: hou je budget in de gaten

Een van de makkelijkste manieren om geld te besparen, is om spullen tweedehands te kopen of te huren.

Tegenwoordig kun je bijna alles huren, van fietsen tot fitnessapparatuur. Zo heb je ook de kans om spullen eerst te testen en te kijken of ze bevallen.

Hetzelfde geldt voor boeken. Die hoef je niet te kopen, haal ze gewoon in de bibliotheek!

shutterstock_180803048

Regel 2: kies voor een gezamenlijke hobby

Door een deel van jullie vrije tijd samen door te brengen, kunnen jij en je partner dichter tot elkaar komen.

shutterstock_72007618

Met een gezamenlijke hobby hebben jullie altijd iets leuks om over te praten en voelt het ook minder alsof je partner geld ‘verspilt’. In plaats van te ruziën over geld, kunnen jullie nu samen op jacht naar mooie aankopen!

Daarnaast kost een hobby vaak veel tijd. Als er een hobby is die jullie allebei leuk vinden, is het ook makkelijker te begrijpen waarom je partner er zo veel tijd aan besteedt.

Regel 3: sla je uitrusting op

Of het nu een modderige mountainbike is in de gang, of een paar ski’s in de garage: de meeste sportievelingen weten dat het opbergen van je sportuitrusting een enorm probleem kan zijn.

Heeft je partner het gehad met je kano, denk dan eens na over het huren van een opslagruimte. Zo staat alles droog, beschermd en veilig.

shutterstock_550700386

Of misschien heb je een passie voor Lego en spaar je alle sets van Lego City? Hoe het ook zij, je hobby neemt het huis over en je partner wordt er gek van. Als je niet weet waar je je verzameling of sportuitrusting moet laten, kan een opslagruimte de oplossing zijn.

Klinkt dit jou ook bekend in de oren? Hoe zorg jij voor balans tussen je hobby en je relatie? Heb je tips of gulden regels die je met ons wilt delen?

Geef een reactie