Kerstshoppen zonder stress – hoe begin je eraan?

Kerstshoppen zonder stress – hoe begin je eraan?

Het is bijna Kerstmis! Een fantastische tijd, maar als het kopen van de kerstcadeautjes op het laatste moment nog moet gebeuren, kan dat veel stress opleveren.

Het is druk in de winkelstraten, je moet ideeën verzinnen, rekening houden met je budget, én er is nog o zo veel meer te doen. Hoe vermijd je al die stress tijdens de kerstinkopen?

Lang leve internet

Geef toe, dankzij het internet is shoppen nog nooit zo makkelijk geweest! Vanuit je luie stoel heb je toegang tot een heel universum aan potentiële kerstcadeaus.

Bovendien kun je online makkelijker prijzen vergelijken, ontsnap je aan de ellenlange wachtrijen aan de kassa, en heb je je cadeautjes aan de deur geleverd.

Heb je net als wij geen zin in drukke winkels en ga je liever online shoppen? Opgelet, houd dan wel rekening met een langere levertijd rond de feestdagen, dus wacht niet tot het laatste moment en schiet in actie.

Verlanglijstje

shutterstock_484105315

Idealiter houd je door het jaar heen al bij wat je eventueel aan wie zou kunnen geven. Je hoeft immers niet per se tot december te wachten met shoppen.

Maak een lijstje van alle mensen voor wie je een cadeautje moet kopen en zet er het bedrag bij dat je eraan wilt besteden. Houd deze lijst goed bij: als je zus die sjaal inmiddels zelf al heeft gekocht, hoef jij dat niet meer te doen.

Wees creatief

Kun je geen cadeau bedenken voor je broer, die alles al lijkt te hebben? Dan is het beslist leuk om hem een ervaring cadeau te doen!

shutterstock_450783232

Bijvoorbeeld concertkaartjes of tickets voor een sportevenement. Door samen op stap te gaan, kunnen jullie prachtige herinneringen creëren en jullie band versterken.

Trouwens, die nieuwe smartphone die vorig jaar zo’n hype was, die gaat al snel weer op in het dagelijks leven hoor. Ervaringen die jullie samen hebben gedeeld, blijven je nog jaren bij. Die pakken ze je niet meer af.

Plan B?

shutterstock_711983962

Ben je niet zo iemand die het hele jaar door plant, oplijst en op voorhand shopt? Al bijna kerst en je hebt nog steeds geen ideeën of tijd? Dan zijn cadeaubonnen altijd een veilige optie.

Vind je dat niet origineel of persoonlijk genoeg, ga dan lekker zelf aan de slag! Op pinterest alleen al vind je tal van leuke DIY-projecten en upcyclingideeën.

Een veilige opbergplek

shutterstock_529346299

Nu de meeste cadeautjes binnen zijn, moet je bedenken waar je ze buiten bereik van je nieuwsgierige partner, kids en vrienden kunt bewaren.

Bij de buren? In de koffer van je wagen? Of wat dacht je ervan om een kleine opslagruimte of locker te huren? Zo kun je ze gegarandeerd verrassen op kerstochtend!

Geef een reactie