Je Thuiskantoor Opruimen met onze Top 8 Opbergtips

Je Thuiskantoor Opruimen met onze Top 8 Opbergtips

Steeds meer mensen werken thuis of hebben een hobbyruimte voor zichzelf of hun kinderen: een plek om te knutselen, huiswerk te maken of hun creativiteit de vrije loop te laten.

Maar ruimte is duur en als hier al een aparte kamer voor is, dan is het vaak een van de kleinste van het huis. Dan zijn opbergoplossingen heel belangrijk om alles zo georganiseerd en functioneel mogelijk in te richten.

Een van de beste manieren om de ruimte optimaal te benutten is om goed gebruik te maken van de muren. Door de muren te gebruiken voor opslag in plaats van de vloer voelt de ruimte veel minder vol. Bovendien is alles veel beter toegankelijk.

Met onze tips weet je zeker dat je optimaal gebruikmaakt van de ruimte:

1. Ruim op

Zorg er eerst voor dat de ruimte niet overvol is. Gooi oud papier, materiaal, gereedschap, verouderde apparatuur en kantoorartikelen weg of sla ze op.

Focus je op een doeltreffend gebruik van de ruimte: veel rommel is niet bevorderlijk voor je productiviteit en concentratie.

home-office

2. Planken

Investeer in een goed plankensysteem. Zo kun je je spullen toegankelijk en binnen handbereik opbergen en neerzetten.

String-shelving

3. Wees creatief in het gebruik van ruimte

Hang een plank boven de deur waarop je documenten of boeken kwijt kunt.

Verf de plank in dezelfde kleur als de wand en het plafond. Zo valt hij niet op en voelt het niet alsof hij een stukje van je ruimte afsnoept.

Shelf-above-doorway

4. Geperforeerd bord

Berg gereedschap of kantoorartikelen handig en overzichtelijk op met behulp van een geperforeerd bord.

Dit is een fantastische manier om ruimte te benutten die je anders niet zou gebruiken, en met de juiste haken kun je er enorm veel op kwijt.

Sideboard-with-pegboard

5. Wandkast

Zet een wandkast in je thuiskantoor voor al die spulletjes die je niet in het zicht wilt. Extra pluspunt: alles wat erin zit, blijft stofvrij!

Wall-cupboard

6. Manden

Gebruik draadmanden voor je papieren of projecten waar je momenteel mee bezig bent.

Zo blijft de rommel beperkt, en omdat ze gemaakt zijn van draad kun je precies zien wat erin zit en vergeet je niets. Ook kun je ze makkelijk verplaatsen als je meer ruimte nodig hebt.

Baskets-to-collect-clutter

7. Klemborden

Hang klemborden aan de muur met inspirerende foto’s, stoffen en teksten. Perfect om je gemotiveerd te houden tijdens het werk!

Daarnaast kun je de borden gebruiken om je papierwerk te organiseren: omdat ze in het zicht hangen, vergeet je ze niet.

Clipboard-wall

8. Hanglamp

Heb je weinig ruimte, hang dan een hanglamp boven je bureau in plaats van een bureaulamp die kostbare ruimte inneemt. Alle kleine beetjes helpen!

Pendant-light

Hopelijk helpen deze ideeën je om je eigen creatieve plekje of functionele thuiskantoor in te richten, overzichtelijk en zonder rommel. Want een opgeruimd bureau zorgt voor een opgeruimde geest, toch?

Geef een reactie