Home hacks om ruimte in huis te besparen

Home hacks om ruimte in huis te besparen

Idealiter zou elke leefruimte in huis een klein stukje hemel op aarde moeten zijn: een rustige, ruime plek waar je kunt ontspannen en tot jezelf kunt komen.

Maar vaak verzamelen we te veel spullen die we niet echt nodig hebben, maar ook niet weg willen gooien. Heb jij ook het gevoel dat je huis te vol staat met spullen? Dan is het tijd voor een beetje creativiteit.

Bij Shurgard hebben we een paar eenvoudige home hacks bedacht die we graag met je delen. Want alle hulp is meegenomen, toch?

Onder de trap

Ga zelf aan de slag en creëer extra opbergruimte onder de trap. Een eenvoudige kast met een paar planken doet al wonderen. Dit is de perfecte plek voor alle huishoudelijke spullen die nu in huis rondslingeren. Voortaan struikel je nooit meer over de stofzuiger of de gereedschapskist.

Creatief met planken

Heb je een lege wand? Hang een aantal planken op. Een paar extra planken voor allerlei losse dingen in huis zijn altijd welkom. Hierop kun je je boeken, decoratieve doosjes (met spullen!) en cd’s kwijt.

Wissel per seizoen

In geval van ruimtegebrek kan het netjes opbergen van kleding een grote uitdaging zijn. En hoewel we weten dat onze kast vol is, blijven we shoppen. In de zomer trekken we onze jurkjes tussen de stapels wollen truien uit.

De oplossing is simpel: investeer in vacuümzakken, en berg daar de kleren in op die je pas in de winter weer nodig hebt. Ze zijn goedkoop, gebruiksvriendelijk en voorkomen dat je kledingkast uitpuilt.

Manden

Manden zijn een perfecte manier om meer opbergruimte te creëren en een kamer netjes en opgeruimd te houden. Extra pluspunt is dat ze er mooi uitzien (en dus regelmatig op Pinterest voorbij komen).

Gebruik mandjes in je keuken voor fruit en groenten, in de woonkamer voor dvd’s en in de slaapkamer voor schoenen. Voorzie ze van een label, zodat je gelijk ziet wat erin zit. Simpel, goedkoop en effectief!

Prikbord

Ken je dat, dat al je kettingen en armbanden voortdurend in de knoop zitten? Soms vraag je je echt af hoe het zo’n enorme warboel kan worden. Ze lukraak in een lade of een doos gooien is dan ook niet zo’n goed idee.

Beter: koop een prikbord en een paar sterke prikkers en hang daar al je sieraden aan. Dat ziet er prachtig uit, alles blijft netjes en je bespaart ook nog eens ruimte.

Als het aankomt op ruimte besparen, zijn eenvoudige oplossingen vaak het meest doeltreffend. Met deze tips kun je je huis langzaam maar zeker veranderen in een opgeruimde, rustige leefruimte waar je optimaal van kunt genieten.

Opslagruimte huren is ook een slimme manier om meer ruimte in huis te creëren. Kom eens langs bij Shurgard: daar kun je alles kwijt wat je niet weg wil gooien, maar wat ook niet bij de chique, minimalistische look van je huis past.

1 Reactie
  1. Je hebt gelijk dat er allerlei slimme trucs bestaan om ruimte te creëren. Het huren van een opslagruimte is echter ook een goed idee wanneer je meubels hebt die te veel ruimte innemen, maar waar je niet vanaf wilt. Ik heb dat gedaan met mijn interieur tijdens zes maanden Asie.

Geef een reactie