Hoe pak je je boeken en platen het beste in?

Hoe pak je je boeken en platen het beste in?

Je boeken en muziek vertellen wie je bent!

Van Adele tot Queen, van Austen tot Zola: je hebt er jaren over gedaan om je collectie cd’s, platen, boeken of films op te bouwen.

Stuk voor stuk herinneren ze je aan het moment in je leven waarop je ze las, zag of luisterde …

Belangrijk dus om ze goed in te pakken nu je gaat verhuizen of op kamers gaat! In principe pak je ze allemaal op dezelfde manier in. En dat werkt als volgt:

Wat heb je nodig

Je hebt kleine verhuisdozen nodig, tape, kranten en verpakkingschips. Kleine verhuisdozen zijn ideaal voor kleinere, maar zware items. Je koopt ze bij een Shurgard-vestiging bij jou in de buurt.

Verstevig als eerste de bodem van de doos met tape.
Leg vervolgens een laag gekreukt papier op de bodem, bijvoorbeeld de krant van gisteren.

Pak je boeken, cd’s en dvd’s in laagjes in. Breng gekreukt papier aan tussen de rijen voor extra bescherming. Het handigste is om boeken in de ene doos te doen, en cd’s en dvd’s in een andere.

Plan van aanpak

Boeken

Zet boeken rechtop, met de rug tegen het karton van de doos. Zet ze niet met de papieren kant naar beneden, dan zullen ze na verloop van tijd inzakken en kromtrekken.

Vul eventuele ruimte in de doos op met papier of verpakkingschips, zodat de boel niet kan gaan schuiven. Tape de doos goed dicht en schrijf er ‘Boeken’ op.

Dvd’s/cd’s

Zorg dat alle dvd’s en cd’s in de bijbehorende hoes zitten. Heb je de hoesjes niet meer, wikkel ze dan in plastic of noppenfolie om krassen te voorkomen.

Ook cd’s en dvd’s moeten rechtop staan, leg ze niet plat neer. Vul alle gaatjes op met papier, zodat ze niet gaan schuiven.

Tape de doos vervolgens zorgvuldig dicht, zet er met grote letters ‘breekbaar’ op en schrijf erop wat erin zit en van wie.

Leg de zwaarste items altijd onderop en stop de doos niet te vol. Het lijkt misschien het makkelijkst om alles in een doos te proppen, maar dan is de kans groter dat je spullen (en je rug!) schade oplopen tijdens het transport.

En klaar! Wat is jouw favoriete boek, film of plaat?

Geef een reactie