Hoe hou je privé en werk gescheiden tijdens de lockdown?

Hoe hou je privé en werk gescheiden tijdens de lockdown?

Met kinderen, huisdieren, een stapel wasgoed en nog veel meer vormen van afleiding, kan thuiswerken soms lastig zijn.

Maar nu we allen massaal thuiswerken, dien je je huis zodanig in te richten dat het voor zowel werk als privé kan worden gebruikt.

Met deze tips creëer je een efficiënte en stimulerende werkomgeving in huis:

Bepaal je werktijden

Het is interessant om werk en privé zowel fysiek als psychisch gescheiden te houden.

Wees duidelijk naar jezelf en naar anderen: thuiswerken betekent niet dat je altijd maar vrij bent. Bepaal je werktijden en houd je daaraan, en zorg dat ook je vrienden en familie deze respecteren.

Een aantrekkelijke werkomgeving

Als het om werken gaat, is functionaliteit natuurlijk heel belangrijk. Maar van een werkruimte die naast praktisch ook mooi en inspirerend is, word je blijer en dus productiever.

Zorg voor zo veel mogelijk daglicht en goede ventilatie, en zet een paar planten en foto’s neer voor een persoonlijke touch.

Negeer alle afleiding

De afwas, de enorme berg kleren die nog moet worden opgevouwen en de administratie die je al tijden uitstelt: afleiding is overal.

Als je onder één dak woont én werkt, is het moeilijker om je op je werk te concentreren dan in een gewoon kantoor.

Een schoon en opgeruimd huis is heel fijn, maar plan huishoudelijke klussen op een ander moment van de dag. Doe de deur van je werkkamer achter je dicht en negeer de puinhopen zolang je aan het werk bent.

Creëer waar mogelijk extra ruimte

Heb je een eigen bedrijf, dan heb je waarschijnlijk ruimte nodig voor je administratie of voorraad.

Die ruimte kun je thuis vrijmaken door een opslagruimte te huren bij Shurgard. Zo heb je thuis meer plek voor andere dingen en weet je precies waar alles is. Contracten kunnen op afstand afgesloten worden via telefoon of na online reserveren.

Verwen jezelf na het werk

Of het nu een glas wijn is, een aflevering van je favoriete serie op Netflix of een lange wandeling met de hond: beloon jezelf met iets leuks aan het eind van de werkdag.

Zo heb je iets om naar uit te kijken, en het helpt je geest te beseffen dat de werkdag voorbij is en dat het nu tijd is om te ontspannen.

Geef een reactie