Maak je eigen sidetable voor de hal

Maak je eigen sidetable voor de hal

Als je net als ik huurt in een grote stad, ben je vast bekend met de constante strijd om zo slim mogelijk om te gaan met het kleine beetje ruimte dat je hebt.

De hal in dit appartement is vrij kaal. Er staat een ingebouwde kast, maar verder is hij niet heel praktisch.

Ik wilde graag een klein tafeltje in de hoek. Dit zou de ruimte wat opfrissen, bovendien zouden we dan ook een plek hebben voor onze post en sleutels.

Als basis wilde ik een opbergitem gebruiken dat veel mensen al in huis hebben. Ik koos voor deze houten lectuurbak: goedkoop verkrijgbaar bij Ikea, maar je kunt ze ook online bestellen.

materials

Benodigdheden:

  • Houten lectuurbak
  • 3 hairpin-tafelpoten van 70 cm hoog
  • Spuitbus zwarte verf
  • Potlood
  • Stukje resthout van ten minste 1,5 cm dik. Dit moet groot genoeg zijn voor alle drie de tafelpoten, maar mag niet onder de lectuurbak uitkomen
  • Schroeven die passen bij de dikte van het hout
  • Boor en de juiste bitjes voor de schroeven
  • Sterke houtlijm

Aanwijzingen:

1. Breng twee dunne lagen verf aan op de tafelpoten. Laat ze tussendoor goed drogen. Vergeet niet om er kranten of vuilniszakken onder te leggen en de ruimte goed te ventileren.

1

2. Plaats vervolgens het stuk resthout op een van de grote zijkanten van de lectuurbak, zodat je een idee krijgt van hoe het eruit gaat zien.

Zet de poten ondersteboven op het resthout en verdeel ze evenwichtig over het oppervlak. Teken de bovenkant van de poten af met een potlood.

2

3. Neem nu het stuk resthout met de markeringen. Plaats er telkens één poot op en boor met het juiste bitje de schroeven in de daarvoor bestemde gaten. Bevestig zo alle drie de poten.

3

4. Draai de hele constructie om en controleer of de poten stevig en stabiel staan. Breng vervolgens een dunne laag houtlijm aan op de bovenkant van het resthout en bevestig de lectuurbak erop.

Ben je tevreden over het geheel, druk de lectuurbak dan stevig aan en leg er een stapel boeken of iets anders zwaars bovenop tijdens het drogen.

4

Het duurt een uurtje voordat de lijm droog is en dan is je nieuwe tafeltje klaar voor gebruik! Het past precies in een hoek, het resultaat is strak en compact. En alles wat je niet wilt zien, kun je voortaan kwijt in het opbergvakje.

DIY hallway storage table 3

Grotere items die niet in je appartement passen, kun je veilig opbergen in een opslagruimte van Shurgard. Deze toegankelijke en veilige oplossing leent zich ook perfect voor grote seizoensgebonden spullen, zoals tuinmeubels of ski’s.

Geef een reactie