Haal buiten naar binnen

Haal buiten naar binnen

In de zomer leven we buiten. Heerlijk genieten van de zon en de verschillende geuren, gezichten en geluiden van de natuur.

En door buiten naar binnen te halen, komt ook je huis tot leven, vooral als de zomer bijna achter de rug is en de dagen weer korter worden.

Er zijn zoveel verschillende manieren om elke kamer te voorzien van planten! En dat kost je veel minder dan wanneer je regelmatig een bos bloemen koopt.

Het kan wel een uitdaging zijn om een plekje voor ze te vinden, ook omdat sommige planten best groot kunnen worden. Met onze tips haal je groen in huis zonder dat het te vol wordt!

1. Hangpotten

Hangpotten zijn een mooie oplossing als je weinig plek hebt om ze neer te zetten. Daarnaast staan ze in elke kamer natuurlijk prachtig.

Je kunt kiezen voor een pot van koper, keramiek of glas, of een hanger van macramé: allemaal perfecte materialen om van een onopvallend hoekje een ware blikvanger te maken.

Hanging-planters

2. Kweek je eigen kruiden

Het is heel makkelijk om zelf kruiden te kweken. Zet de vensterbank in je keuken vol met schoongemaakte conservenblikken en je kunt aan de slag!

herbs-in-recycled-tins-in-kitchen

Niet genoeg plek in je keuken? Plant de kruiden die je het meest gebruikt dan in een hangpot. Die kun je eventueel zelf maken van een oude puddingvorm.

Hanging-planter-with-herbs-in-kitchen

Je kunt ook munt kweken in je werkruimte. De muntblaadjes kun je in je water doen: heerlijk om de hele dag te drinken en je geniet ook nog eens van een toefje groen op kantoor.

Mint

3. Hangplanten

Planken lenen zich heel goed voor planten. Daarbij zijn hangplanten ideaal, omdat ze in het oog springen, maar tegelijkertijd weinig ruimte innemen.

Vind je het moeilijk om een plank mooi te stylen, dan zijn hangplanten vaak net die finishing touch.

Trailing-plants-on-shelving

4. Broeikas

Maak van je binnenplanten echte blikvangers door ze in een broeikas te zetten. Zo vergen ze weinig onderhoud (ze hoeven maar eens in de paar weken water), maar voelt het alsof je je eigen kleine binnentuin hebt!

Terrarium

5 . Planten op je garderobekast

Gebruik ook de bovenkant van je kasten en zet er een collectie planten bovenop. Deze zorgen voor een groen accent in de kamer, en je gebruikt ruimte die anders niet benut zou worden.

Wardrobe-plants

Planten zorgen ervoor dat je je kalmer en rustiger voelt. Bovendien voegen ze een flinke vleug kleur toe aan een ruimte, dus vul vooral elke kamer met groen!

1 Reactie
  1. Ik vind de hangplanten in de hangpotten heel erg mooi. Ik heb ze in 2 hoekjes geplaatst en ze stralen elke dag, waardoor ik mij ook prettig bij voel. Leuk artikel.

Geef een reactie