Zelf groente kweken – iets voor jou?

Zelf groente kweken – iets voor jou?

Tot voor kort was het vooral een hobby voor oudere mannen met platte petten. Maar inmiddels trekt tuinieren, en met name zelf groente kweken, duidelijk een nieuw, jonger publiek aan.

Tegelijk met de recente opkomst van andere traditionele hobby’s onder hipsters (zoals breien, taxidermie of kleuren), is ook het kweken van je eigen fruit en groente weer helemaal in!

En je hebt er echt geen uit de kluiten gewassen tuin voor nodig. Als je je er een beetje in verdiept, kan zelfs de meest verstokte stadsbewoner zijn eigen groente kweken.

Heb je weinig ruimte buiten, dan kun je beginnen met kruiden. Basilicum, peterselie, koriander en bieslook kun je allemaal makkelijk kweken in kleine potjes.

Laat ze binnen ontkiemen, zet ze in een bloembak voor je keukenraam en knip af wat je nodig hebt voor je culinaire hoogstandjes!

Checklist voor het kweken van kruiden:

– Zaden aan ca. € 1,50 – € 3,00 per zakje via Intratuin
– Zinken potten aan € 1,00 per stuk bij Ikea

En nu je zoveel geld gaat besparen in de supermarkt, kan er ook nog wel een mooie gieter bij! Die heeft immers twee functies: je planten van water voorzien en stijlvol staan pronken op je tafel!

original_danish-zinc-and-copper-watering-can

Er zijn ook handige sets te koop waarmee je als kersverse tuinier je eigen eten kunt kweken.

Jumbo-Summer-Allotment-Pack

Ook bij de bouwmarkt of een tuincentrum vind je alles wat je nodig hebt. Vraag in de winkel om advies en lees op de achterkant van de verpakking wat je moet doen voor het beste resultaat.

Checklist voor het kweken van groente:

– Zaden aan ca. € 0,75 tot € 2,50 per zakje
– Compost aan ca. € 5,00
– Een schep aan ca. € 6,00

De nieuwe generatie tuiniers neemt waarschijnlijk niet zo snel een abonnement op een (moes)tuintijdschrift. In plaats daarvan zijn er vandaag tal van bloggers die hun groene avonturen online delen. En YouTube blijft natuurlijk de plaats bij uitstek voor tutorials!

Vergeet ook niet, om je eigen groente te kweken heb je vaak veel spullen nodig. Scheppen, troffels en harken nemen veel plek in, dus berg al je tuingereedschap tijdens de wintermaanden handig op bij Shurgard.

Zo zijn je tuinspullen in de winter handig uit de weg en kun je ze bij het eerste lentezonnetje tevoorschijn halen!

Op dit moment is biologisch dé trend en vinden mensen het steeds belangrijker om precies te weten waar hun eten vandaan komt. Niet gek dus dat het zelf kweken van groente zo in opkomst is.

Daarnaast is algemeen bekend dat tuinieren een uitstekende manier is om te ontspannen in deze drukke en gehaaste tijd. Redenen genoeg om aan de slag te gaan!

Geef een reactie