Vijf tips om een ruimte te beïnvloeden met kleur

Vijf tips om een ruimte te beïnvloeden met kleur

Elke ontwerper weet het: een likje verf kan wonderen doen. Met kleur kun je een ruimte volledig transformeren.

Zo kun je heel betaalbaar een kleine kamer een vorstelijke aanblik geven (nou ja, bij wijze van spreken). Ontdek mijn vijf tips om een ruimte te beïnvloeden met verf. Het enige wat je verder nog nodig hebt, is een vrije middag!

1. Half geschilderde muren

Half-painted-walls

Een half geschilderde muur of lambrisering laat het plafond hoger lijken. Het mooie van deze schildertechniek is dat je de lambrisering zo hoog of zo laag kunt maken als je zelf wilt.

Het gevoel van hoogte ontstaat door de twee verschillende kleuren en het feit dat je oog omhoog wordt geleid.

2. Schilder meubels in dezelfde kleur als de wand

Paint-furniture-the-same-colour-as-the-walls

Door elementen als planken of meubels in dezelfde kleur als de wand te schilderen, wordt het een geheel. Daardoor voelt een kleine kamer minder vol en meer gestroomlijnd.

Het is ook een leuke manier om oude spullen nieuw leven in te blazen.

3. Ga voor glans

Go-for-gloss

We weten allemaal dat een kamer groter oogt als je hem wit schildert. Maar door te kiezen voor hoogglans krijgt zelfs de kleinste ruimte een extra boost, zoals deze smalle gang. De glans zorgt ervoor dat al het licht wordt weerkaatst en de ruimte lichter lijkt.

4. Statement met strepen

Statement-stripes

Horizontale strepen maken een smalle ruimte breder. Maak er een leuk experiment van door brede strepen af te tapen op de muur en de ruimte ertussen te verven.

Is een hele kamer een beetje too much? Begin dan wat kleiner, zoals met deze schoorsteenmantel.

5. Duistere illusies

Dark-illusion

Misschien voelt het alsof je tegen alle stijlregels ingaat als je een kleine ruimte in een donkere tint schildert, maar veel ontwerpers maken juist gebruik van rijke, donkere kleuren om diepte te creëren.

Muren in warm grijs, navy of antraciet zorgen ervoor dat het oog niet weet waar de muur begint en eindigt, en wekken zo de illusie van meer ruimte.

Wat is jouw favoriete kleur?

Geef een reactie