Geef een tweede leven aan je oude meubelstukken

Geef een tweede leven aan je oude meubelstukken

Ruimte is tegenwoordig een kostbaar goed, het is zonde om het te gebruiken als opslag voor miskopen en vergeten items.

Betrek het hele gezin erbij en plan samen een dag om de boel op te ruimen. Het zal je verbazen wat je allemaal tegenkomt, én hoe makkelijk je er een nieuw doel voor kunt vinden.

Vind je het lastig om te bepalen wat mag blijven en wat direct weg kan? We geven je alvast mee welke items wij de moeite vinden om te houden. Met onze tips geef je ze een tweede leven!

Grote items

Image_1[1]

Loril Angille

Heb je nog een oude eettafel, kledingkast of andere grote meubelstukken? Ga eens na in welke staat ze verkeren. Wiebelige poten, afbladderende verf en gammele knoppen zijn eenvoudig te verhelpen met een beetje TLC.

Het upcyclen van dergelijke items is een leuk gezinsproject en zorgt er daarnaast voor dat er veel ruimte vrijkomt.

Iets gevonden dat misschien geld waard is? Zoek naar een ‘handtekening’ van de ontwerper, zoals een stempel of gravure. Vind je zoiets, doe dan je research: misschien heb je wel een schat in handen!

Verlichting

Image 2

Sarah Kaye

Verlichting is van grote invloed op de sfeer in een ruimte, dus wees niet bang om hiermee te experimenteren. Gebruik lampen of kroonluchters om de ruimte karakter te geven en een focuspunt te creëren.

Uitgekeken op die stoffige roze lampenkap? Zoek op een vintage beurs of markt naar iets stijlvollers, of combineer oude lampen met moderne kappen die beter bij jouw stijl passen.

Banken

Heb je niet toevallig nog een oude ERCOL-bank staan tussen alle rommel? Die zijn tegenwoordig heel gewild, dus hopelijk is hij goed ingepakt.

Controleer eerst het houten frame. Als dit nog sterk lijkt en niet zacht is geworden of kromgetrokken, heb je geluk!

Misschien zul je de zitting of kussens opnieuw moeten bekleden, maar dat is zeker de moeite waard als je daarna een trendy mid-century meubel in je huis kunt zetten. Kies een dessin dat bij je huidige stijl past en laat een lokale stoffeerder de bank weer nieuw leven inblazen.

Image 3

Patchwork Harmony

Elektronica

Vintage camera’s zijn tegenwoordig écht enorm populair. Heb je tijdens het opruimen een oude Leica M3 of Mercury Satellite gevonden?

Ze doen het misschien al jaren niet meer, maar deze oude klassiekers staan prachtig op een boekenplank of voor een opvallende wand in je woonkamer. Hou je ogen open in kringloopwinkels en blijf je collectie uitbreiden voor een uniek en stijlvol statement in je interieur.

Bestek

Met bij elkaar gezocht oud zilveren bestek creëer je tijdens een diner een mooie shabby-chique look. Combineer vintage opscheplepels met wit porselein voor een subtiel, elegant effect.

Wil je sommige meubels bewaren, maar heb je niet genoeg ruimte? Denk dan eens na over het huren van een opslagruimte. Zo kun je al je grotere items bewaren, zonder dat ze ruimte innemen in je huis.

Heb jij ook oude schatten gevonden die nu weer staan te pronken? We horen graag hoe je jouw vondsten een tweede leven hebt gegeven!

Geef een reactie