Een nieuwe toekomst uitstippelen aan de keukentafel

Een nieuwe toekomst uitstippelen aan de keukentafel

Een bedrijf aan huis starten kan een lucratieve manier zijn om van je passie je beroep te maken.

Er zitten talloze voordelen aan: je hoeft bijvoorbeeld geen kantoor te huren en hebt geen reistijd.

Hieronder vind je onze favoriete bedrijven die je vanuit huis kunt opzetten. Daar zouden wij ook best aan kunnen wennen …

Taarten bakken

Maak je graag prachtige taarten? Je kunt op kleine schaal beginnen en je diensten aanbieden aan familie, vrienden en collega’s, of misschien zelfs aan lokale organisators van evenementen.

Bereid je voor op oneindige hoeveelheden poedersuiker en houd je kleintjes uit de buurt van de beslagkom.

Illustreren en kaarten maken

Ben je creatief en kun je goed tekenen? Dan zou je kunnen overwegen om kaarten te maken.

Verstuur ze voor elke mogelijke gelegenheid, om de aandacht op je creaties te vestigen. Bied vervolgens aan om gepersonaliseerde kaarten te ontwerpen voor vrienden en familie.

Bloemschikken

Een prachtige bos bloemen maakt ieders dag goed. Word je geïnspireerd door kleuren en geuren en heb je oog voor presentatie? Dan kun je je droom najagen door als bloemist je zelfgekweekte bloemen aan de man te brengen.

Hondenuitlaatservice

Ben je van de honden besnuffeld? Honden uitlaten, daar zit werk in. Een professionele hondenuitlaatservice kan een perfect alternatief zijn voor een kantoorbaan van 9 tot 5.

Hondeneigenaren zijn altijd op zoek naar betrouwbare mensen die voor hun dieren kunnen zorgen, vooral in de grote steden.

Bed & Breakfast

Heb je gevoel voor gastvrijheid en de nodige ruimte thuis? Dan is een B&B misschien iets voor jou! Geef je logeerkamer(s) een nieuw likje verf en zorg dat je perfect eieren leert pocheren.

Privéleraar

In het onderwijs maak je lange, pittige dagen. Dat kan moeilijk te combineren zijn met een gezinsleven. Als privéleraar is het makkelijker om een balans te vinden tussen werk en privé.

Investeer wat tijd om een mooie en inspirerende leeromgeving te creëren voor je leerlingen. Je kunt lokaal adverteren of je aanmelden bij een landelijke organisatie.

Denk je erover om vanuit huis te gaan werken? Dan is een goede organisatie van cruciaal belang. Zorg dat je genoeg ruimte hebt voor alles. Als je huis ook je werkomgeving wordt, liggen rommel en chaos op de loer. En dat is geen goed recept voor succes.

Overweeg om een opslagruimte te huren, zodat je huis ruim blijft en je spullen veilig opgeborgen zijn. Shurgard biedt goedkope en toegankelijke opslagoplossingen, zodat jij alle ruimte hebt voor je voorraad, klanten en creativiteit.

Voor meer tips en advies over het opzetten van je eigen bedrijf kun je terecht bij de KvK.

Ben jij een bedrijf begonnen vanuit huis? Deel je verhaal in het veld hieronder.

Geef een reactie