Domotica voor luie mensen!

Domotica voor luie mensen!

Ik geef het toe, ik ben lui! ’s Avonds en in het weekend hang ik de eeuwige couchpotato uit, en dat maakt me helemaal gelukkig.

Ik probeer ook zo veel mogelijk te voorkomen dat ik op moet staan en saaie dingen moet doen. De volgende producten helpen me daarbij:

Robotstofzuiger

De Roomba is inmiddels een bekend fenomeen, maar veel mensen geloven niet dat het net zo schoon wordt als wanneer je zelf stofzuigt. En dat klopt!

De hoeken van de kamer, de trap en je boekenplanken zijn wat lastig voor de Roomba. Maar waarom zou je tijd besteden aan schoonmaken als je in die tijd ook iets anders kunt doen?

De prijzen van de Roomba variëren van € 300 tot ruim € 1000. De instapmodellen moet je aanzetten, de geavanceerdere exemplaren kun je programmeren om op bepaalde tijden in actie te komen. Ze hebben zelfs een eigen app om met je te communiceren!

Welke je ook kiest, de Roomba wordt vast je beste vriend, net als bij mij!

Dweilrobot

Ben jij lui ten voeten uit? Dan is een dweilrobot misschien iets voor jou!

De dweilrobot komt uit dezelfde fabriek als de Roomba, maar is helaas niet zo ver geautomatiseerd als ik had gehoopt.

Je moet hem vullen met water, van kamer naar kamer brengen, en opladen als de accu leegraakt. Maar als je echt een hekel hebt aan dweilen, kan deze robot een oplossing zijn.

Er zijn twee modellen verkrijgbaar, voor € 300 en € 400.

Robotmaaier

Is grasmaaien niet jouw ding? Join the club!

Robotmaaiers zijn niet goedkoop, maar wel erg handig als je je tuin netjes wilt houden. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar, voor oppervlakken van 2000 m2 tot 33.000 m2.

Dat brengt ook verschillende prijzen met zich mee: die variëren van € 700 voor het kleinste model tot € 3800 voor commerciële maaiers.

Een ander voordeel van een robotmaaier is dat de messen, die met 400 tpm draaien, het gras fijnsnijden en weer over het gazon verspreiden, zodat je het niet hoeft op te ruimen.

Slimme verlichting

Wil je eigenlijk niet van de bank af om het licht aan of uit te doen? De Philips Hue-lampen helpen je uit de brand!

Met deze lampen kan veel: je kunt zelf de kleur en de lichtintensiteit instellen, programmeren dat ze op een bepaald moment van de dag aan of uit gaan, je kunt ze bedienen met je stem en zelfs regels invoeren zodat ze zich precies zo gedragen als jij wilt!

De gekleurde versie van de Philips Hue is vrij prijzig, maar de witte lampen zijn een koopje als je bedenkt wat ze allemaal kunnen.

Slimme thermostaat

Vind je het ook zo moeilijk om in de winter vanuit je warme bed de kou in te stappen? Maak dan kennis met Nest!

Nest is een slimme thermostaat die je dingen kunt leren. Gelukkig leert hij snel en makkelijk: als je hem een week gebruikt, onthoudt hij je schema en voorkeuren.

Vervolgens programmeert hij zichzelf. Na een paar dagen weet Nest bijvoorbeeld dat je vaak ontbijt om 7 uur, en dat je een kamertemperatuur van 19° prettig vindt.

Hij verwarmt het huis dan alvast voordat je wakker wordt. Hij weet ook wanneer je de deur uitgaat en zet zichzelf dan in de eco-modus om energie te besparen.

En het belangrijkste is natuurlijk dat je de temperatuur ook kunt aanpassen met je telefoon, dus zonder van de bank af te komen!

De prijzen beginnen bij € 210.

Ben jij een enthousiast gebruiker van domotica? We horen graag jouw mening!

Geef een reactie