De onverwachte gevolgen van kinderen krijgen

De onverwachte gevolgen van kinderen krijgen

Vuile luiers, slaapgebrek, eindeloos veel was en een onbestaand sociaal leven: dat zijn vaak de bekende gevolgen als je papa of mama wordt.

Maar het is natuurlijk niet alleen maar negatief. Hieronder negen onverwachte, mààr positieve effecten van het krijgen van kinderen:

1. Je wordt weer dol op Kerstmis

Voor veel mensen verliest Kerstmis wat van zijn glans als ze volwassen worden. Maar als je kinderen krijgt, komt het gevoel weer helemaal terug.

Fantastisch, hoe ze staan te springen als ze de cadeautjes onder de kerstboom in het oog krijgen. Dat zijn magische momenten die ieders hart doen smelten en het kerstgevoel weer helemaal terugbrengen.

2. Je leert een nieuwe taal

Als je kindje begint te praten, kan dat voor jullie beiden behoorlijk frustrerend zijn. Je kleintje wil je iets duidelijk maken, en jij wilt het heel graag begrijpen.

In de paar maanden tussen onverstaanbaar gemurmel en de eerste woordjes ontwikkelen jullie samen een unieke tijdelijke taal.

Alleen jij weet wat je kind bedoelt. Vrienden en familie zullen met verbazing toekijken hoe jullie samen een gesprek voeren. Een nieuwe taal, ontwikkeld uit liefde én noodzaak!

3. Je hebt nooit meer een kater

Wel, dat is niet helemaal waar. Na de geboorte van je kind heb je nog één kater. Maar dat is zo’n ellende dat je het daarna nooit meer in je hoofd haalt.

Stel je voor: knallende koppijn, je bent misselijk en chronisch moe. En dat in combinatie met een huilende baby, vuile luiers, warme melk en de constante angst dat je je kind laat vallen.

Deze mengeling van schaamte, angst en pijn wil je nooit meer meemaken. Tenzij je natuurlijk oppas regelt voor ‘the day after’, dan hebben we niets gezegd.

4. Je kunt je passies delen

unexpected-consequences-of-having-kids-2

De meeste ouders hebben wel een of meer hobby’s. Of je nu van bakken, skiën, kunst of mountainbiken houdt, je kind doet graag met je mee.

Het geeft een kick om ze te zien fietsen zonder zijwieltjes, en later samen hun eerste bospad te rijden. Of gezellig samen cupcakes bakken, versieren en natuurlijk opeten!

Het hoeft niet per se iets actiefs of creatiefs te zijn, je kunt ze ook laten kennismaken met je favoriete boeken of films uit je eigen jeugd. Het geeft een fantastisch gevoel als zij dezelfde dingen leuk vinden als jij!

5. Je ervaart onvoorwaardelijke liefde

unexpected-consequences-of-having-kids-3

Vanaf het eerste moment dat je ontdekt dat er een baby komt, ervaar je een overweldigend gevoel van liefde. Je zou direct alles opgeven voor je kind.

De band tussen een ouder en kind is mooi en intens.

6. Je krijgt nieuwe vrienden

Helaas verdwijnen single en kinderloze vrienden soms na de geboorte van je kind. Dus maak je nieuwe vrienden. Vrienden:

  • met wie je ervaringen kunt delen
  • die graag een fles wijn met je delen, maar begrijpen dat je niet te veel kunt drinken
  • die op jouw kinderen kunnen passen en vice versa
  • die kinderen hebben waar jouw kind mee kan spelen, zodat je 10 minuten een volwassen gesprek kunt voeren

7. Je voelt je weer jong

Het ouderschap geeft je de kans om weer even kind te zijn.

In eerste instantie voel je enige gêne om tikkertje te spelen of te schommelen. Maar al snel worden speeltuinen, springkastelen, kermissen en attractieparken onweerstaanbaar.

Waar alle andere aspecten van het ouderschap ervoor zorgen dat je je oud voelt, maakt het spelen je weer jong!

8. Alle clichés worden waarheid

Als je een kind krijgt, begrijp je ineens waarom je vrienden met kinderen:

  • voortdurend alle uitnodigingen afsloegen
  • er altijd slordig en moe uitzagen
  • meestal een stuk emotioneler waren
  • nieuwe vrienden maakten

Je krijgt veel meer respect en waardering voor je eigen ouders. En uitspraken als ‘dat begrijp je pas als je kinderen hebt’ irriteren je niet meer (of toch minder!).

9. Je herontdekt dierbare bezittingen

Een invasie van luidruchtig speelgoed neemt elke kamer in huis over. Spullen die ooit heel belangrijk waren, verdwijnen uit het oog en worden vergeten.

Je durft niets weg te gooien. Wat slim is, want die fiets, tent met slaapzakken, en alle andere verborgen schatten heb je vast nog wel een keer nodig.

Is je huis overvol? Gooi dan die spullen niet weg, maar huur een opslagruimte. Zo kun je alles houden wat je nog niet kwijt wilt. En wat zal je blij zijn als je het na jaren weer nodig hebt!

Geef een reactie