De hachelijke weg naar een geslaagde skitrip!

De hachelijke weg naar een geslaagde skitrip!

In Nederland valt er doorgaans weinig sneeuw, maar sommige landen om ons heen zijn gezegend met een lang en overvloedig winterseizoen.

Als je geen afscheid wil nemen van de sneeuw is een skitrip met familie, vrienden of partner dan ook een aanrader. En of je nu een beginner bent of een gevorderde skiër, het is voor iedereen leuk.

Hoewel … voor je vertrekt, is het misschien een goed idee om even de volgende checklist na te lopen!

Neem de juiste kleding mee

Als je gaat skiën is skikleding echt een must. Met een skibroek en -jas, thermisch ondergoed, handschoenen en een bril kan zelfs een absolute beginner eruitzien als een pro.

Laat je katoenen spulletjes thuis en kies voor wol of synthetische stoffen. Nat katoen (door sneeuw of zweet) blijft lang vochtig, waardoor je klam en koud wordt.

Huur of koop je uitrusting

Laten we eerlijk zijn, een skivakantie is niet goedkoop. Alleen al omdat je zo ontzettend veel spullen nodig hebt om van de sneeuw te genieten.

Ben je een beginner en weet je nog niet zeker of skiën wel echt jouw ding is, dan is het verstandig om eerst spullen te huren op je vakantiebestemming.

Voor iedereen die al een volledige uitrusting, zoals ski’s en helmen, in een opslagruimte heeft staan: controleer of deze aan alle veiligheidsvoorschriften voldoet.

Simpelweg een keer vallen kan ervoor zorgen dat een helm niet langer voldoende bescherming biedt. Dan kun je beter investeren in een nieuwe, een goede helm is immers van levensbelang.

Vergeet naast je uitrusting en kleding ook de verzekering niet. Want hoe stijlvol je outfit ook, een val zit in een klein hoekje.

Een goede verzekering dekt alle ongelukken die tijdens een wintersportvakantie kunnen gebeuren.

Oefen van tevoren

De sleutel tot een geslaagde skivakantie schuilt voornamelijk in voldoende training van tevoren.

Het is verstandig om thuis alvast de basis van het skiën onder de knie te krijgen.

Ook is het handig om je van tevoren enigszins te verdiepen in de terminologie, zodat je je skileraar begrijpt als hij begint over carven of langlaufen.

Overal in Nederland vind je indoorbanen met volop sneeuw om al je skimoves te oefenen, waaronder de techniek om ‘elegant ter aarde te storten’. Iedereen kan leren skiën, vergeet niet dat zelfs professionals ooit zijn begonnen.

Succes en misschien tot op de piste!

Geef een reactie