Een thuiskantoor inrichten

Een thuiskantoor inrichten

Steeds meer mensen werken regelmatig thuis om files te vermijden of hun klanten flexibeler te kunnen helpen. Thuis kun je je werkplek precies zo maken en inrichten als jij wilt.

De een heeft liever een aparte kamer met een groot bureau, de ander geeft de voorkeur aan een werkplek in de woonkamer. Of wat dacht je van een mobiele werkplek?

Hieronder zetten we een paar ideeën op een rijtje voor een stijlvolle en praktisch ingedeelde werkruimte.

Een apart thuiskantoor

HO-2
www.nyde.co.uk

Stap 1 is het vinden van de juiste plek in huis om te werken. Heb je nog een kamer over, dan zou je een apart kantoor kunnen maken.

Het grote voordeel hiervan is dat je minder afgeleid wordt, omdat je die stapel nog op te vouwen kleren gewoon niet ziet. Ook kom je minder snel in de verleiding om die voetbalwedstrijd aan te zetten.

Less is more. In principe heb je maar drie dingen nodig: een bureau, een stoel en een lamp. Deze zijn alle drie belangrijk. Doe dus geen concessies op het gebied van kwaliteit en ergonomie.

HO-1
www.interiornews.com

Een werkplek in de woonkamer

Je hebt natuurlijk niet per se een apart kantoor nodig, je kunt je bureau ook prima in de woonkamer of keuken zetten. Zorg dan alleen wel dat het bij je interieur past.

HO-5
www.westwing.com

In sommige bureaus kun je ook kabels, adapters en andere spullen kwijt die je liever niet ziet. Zo blijft je werkplek netjes en opgeruimd.HO-6
StudioDesk – www.bluelounge.com

Een klassieke schrijftafel neemt minder plek in dan een bureau. Na je werk hoef je je spullen of laptop niet op te ruimen, je doet gewoon je bureau dicht.

HO-3
Writing table – www.vtwonen.nl

HO-4
Writing table – www.ikea.com

Werk je regelmatig thuis? Dan is het misschien fijn om wat ruimte vrij te maken door een opslagruimte te huren bij Shurgard.

Hoe heb jij je werkruimte georganiseerd? Ben je thuis productiever dan op kantoor? Deel je verhaal met ons.

Geef een reactie