7 Tips voor extra opbergruimte in de keuken

7 Tips voor extra opbergruimte in de keuken

Hoe groot je keuken ook is, het is bij uitstek een ruimte die snel vol en rommelig wordt.

Meestal heb je zoveel potten, pannen, keukenspullen, messen en natuurlijk etenswaren dat het moeilijk is om voor alles een plekje te vinden.

Maar hulp is nabij! Er zijn allerlei manieren om de boel beter te organiseren en ruimte te creëren op plekken waar je nooit aan had gedacht.

Planken tegen de achterwand

shutterstock_627683693

De beste manier om meer opbergruimte te creëren in de keuken is het ophangen van planken op plekken die verder niet worden gebruikt.

De achterwand van je fornuis leent zich hier bijvoorbeeld perfect voor. Zo kun je direct een stel potten en pannen kwijt.

Bekers aan haken

shutterstock_148001999

Iedereen heeft wel een paar bekers. Die nemen echter behoorlijk wat ruimte in, vooral wanneer ze instabiel op elkaar gestapeld in een kast staan.

Je kunt ze beter ophangen aan een rek met haken. En als je die haken aanbrengt op een plek die verder nog niet werd gebruikt, is dat dubbele winst: georganiseerd én uit de weg!

Rekken in kasten

shutterstock_727262428

Een andere plek die vaak wordt vergeten maar waar je veel kwijt kunt, is de binnenkant van kastdeuren. Met een stel haken, planken of roedes creëer je handige opbergruimte voor pannendeksels, rollen folie of snijplanken.

Magnetische messen

shutterstock_71981329

Dit idee is supersimpel en oogt ook nog eens professioneel en stijlvol. Breng een magnetische strip aan op een vrij stukje wand in je keuken en hang hier je messen aan.

Ladeverdelers

shutterstock_723385156

Een verdeler in een lade maakt het veel makkelijker om je keukenspullen te organiseren. Met deze eenvoudige oplossing hoef je niet meer door al je spullen te rommelen!

Bordenrekken

shutterstock_405966439

Borden worden vaak opgestapeld in een keukenkast, maar dan kan het moeilijk zijn om net dat exemplaar ertussenuit te vissen dat je nodig hebt.

Met bordenrekken berg je ze netjes op en kun je overal bij zonder dat de stapel omvalt!

Opbergbakjes

Opbergbakjes of potten blijven een goed idee om meer orde te creëren in de keuken.

shutterstock_746582653

shutterstock_222977029

Stapel ze op en label ze duidelijk, zodat je snel kunt vinden wat je nodig hebt. Kies voor chic met wit krijt en schoolbordverf, of voor mooie, op elkaar afgestemde kleuren. Dat ziet er prachtig uit en is bovendien heel efficiënt!

De essentie is dat je alle mogelijke ruimte benut voor een georganiseerde en opgeruimde keuken. Maar heb je nog meer opbergruimte nodig, neem dan contact op met de experts van Shurgard voor betaalbare opslagunits.

Deel hieronder jouw beste opbergtips met ons!

Geef een reactie