Maak zelf unieke kerstkaarten!

Maak zelf unieke kerstkaarten!

Kerst is een tijd van gezelligheid en plezier, en dat gaat zeker lukken met deze vrolijke kerstkaarten!

Leuk om samen met je kinderen te maken en ook geschikt voor de beginnende knutselaar! Deze unieke, feestelijke kaarten toveren een glimlach op het gezicht van iedereen die ze in de brievenbus vindt.

1. Ho Ho Ho Hand

shutterstock_529964728

Simpel maar doeltreffend: deze handige Kerstman is een heel leuk kerstcadeautje! Je maakt hem het makkelijkst met witte vingerverf en een handafdruk op een stuk karton.

Als de witte verf droog is, kun je er een gezichtje op schilderen en de rode kerstmuts toevoegen. Je kunt ook witte boetseerklei gebruiken voor een 3D-effect.

2. Rudolf met zijn rode neus

shutterstock_57995707
Haal de vingerverf maar tevoorschijn! Met dit rendier wens je iemand een heel fijne Kerst. Alles wat je nodig hebt voor deze Rudolf met zijn rode neus is een vel karton, rood papier, vingerverf en een zwarte pen.

3. Wollige kerstbomen

shutterstock_508909123

Dit is een prachtig design voor een kerstkaart. Je hebt niet meer nodig dan een stukje wol of lint, dat je losjes in de vorm van een boom op je kerstkaart plakt.

Gebruik stickers, glinsterend papier of kleinere hangertjes voor de kerstballen en je stijlvolle kerstkaart is klaar.

4. 3D-kerstbomen

shutterstock_730822150

Het is toch een waar cadeautje als je zo’n 3D-kerstboom in je brievenbus vindt!

Voor dit effect heb je twee lagen karton nodig. Knip de zijkanten van de driehoekjes in de bovenste laag karton en maak de driehoekjes steeds een beetje groter in de vorm van een kerstboom.

Vouw elk driehoekje om naar beneden en daar is je 3D-kerstboom! Voor de kerstballen kun je wat druppeltjes glitterlijm of stickers gebruiken.

5. Knopen maar!

shutterstock_721812142
Laat je creativiteit de vrije loop met deze knoopkaarten. De mogelijkheden zijn eindeloos, dus je kunt een hele serie creëren met je eigen designs. Van hulst tot sneeuwpoppen, feestelijke kransen en zuurstokken, wat je maar kunt verzinnen!

shutterstock_722551747

Dit is nog maar een begin, er zijn zoveel fantastische kerstkaarten die je zelf kunt maken. Deel hieronder jouw creatieve inspiratie met ons!

Geef een reactie