De meest voorkomende bronnen van rommel

De meest voorkomende bronnen van rommel

Laten we eerlijk zijn: de meesten van ons hebben er al een hekel aan om hun handtas uit te ruimen, laat staan keukenkastjes, de badkamer of onze overvolle kledingkast.

Maar nu het coronavirus ons allemaal thuis houdt, is dit een goed moment om eens grondig op te ruimen en alles weg te doen wat je niet echt nodig hebt.

Geen idee waar je moet beginnen? Kijk eens naar deze vijf bronnen van rommel die waardevolle ruimte innemen in je huis.

Keukenspullen

Een huis dat geurt naar versgebakken brood: klinkt fantastisch, maar hoe vaak heb je je broodbakmachine daadwerkelijk gebruikt? En die appelboor en avocadosnijder, heb je die nou echt nodig?

Deze (ooit zo) trendy tools leken misschien enorm nuttig toen je ze kocht, maar wanneer gebruik je ze? Doe ze gewoon weg. Het meeste snijwerk doe je waarschijnlijk toch al met een gewoon keukenmes.

Kleding

Kleding is iets wat we het makkelijkst verzamelen en het moeilijkst weer wegdoen.

Heb je dat korte shirtje dat je toen op Ibiza droeg nog steeds? En ligt dat leren minirokje uit de jaren 90 nog altijd te wachten tot je die kilo’s kwijt bent?

Kwel jezelf niet langer met kleding die je 10 jaar geleden paste. Geef ze liever een tweede leven door ze aan een kringloopwinkel te geven of online te verkopen.

En die favoriete items waar je echt geen afscheid van nemen, kun je altijd naar de opslag brengen. Bij Shurgard kun je al je seizoenskleding kwijt, net als je favorieten die niet weg mogen.

Speelgoed

Nu de kinderen groter worden, is het tijd om al dat speelgoed op zolder weg te doen en weer wat broodnodige ruimte vrij te maken.

Het uitzoeken zal vast gepaard gaan met wat protest, maar laat je niet overhalen om stapels knuffels te bewaren. Als ze al 10 jaar op zolder liggen, zal zoon- of dochterlief het heus wel overleven. Ze mogen er een uitzoeken om te bewaren, de rest kan naar een nieuw baasje.

Boeken en tijdschriften

Iedereen droomt van een eigen bibliotheek, met plafondhoge kasten vol boeken. Maar dan word je wakker en zit je in een eenkamerappartement, met net genoeg ruimte voor je bed.

Tijd om de droom te laten varen en oude boeken, tijdschriften en losse papieren, zoals rekeningen, verjaardagskaarten en oude werkdocumenten, op te ruimen. Tegenwoordig is toch bijna alles online toegankelijk.

Image 4 - replacement-b

Bron afbeelding: Pinterest

Beautyproducten

Zeurt je lief al een tijdje om meer plankruimte in de badkamer? Geef (een beetje) toe door je beautyproducten uit te zoeken en weg te doen wat je al een tijdje niet hebt gebruikt.

Staat het al zes maanden of langer achter in de kast, dan kan het weg. De kans is klein dat je het dan nog gaat gebruiken.

Zo, klaar! Tijd om even lekker te ontspannen. Maak de volgende opruimronde makkelijker door de boel niet te veel te laten oplopen: gooi of geef tussendoor steeds dingen weg.

Wat neemt in jouw huis de meeste ruimte in? Heb je goede tips voor een flinke opruimsessie?

Geef een reactie