Buitenverlichting maken voor sprookjesachtige zomeravonden!

Buitenverlichting maken voor sprookjesachtige zomeravonden!

Zwoele zomeravonden worden nog magischer met de juiste sfeerverlichting. En dat hoeft niet veel kosten: als je een beetje handig bent, maak je in een handomdraai zelf iets speciaals en unieks.

Wedden dat je daarna nog meer geniet van die zonsondergang als je met een koel drankje op je terras zit?

Laat je inspireren door deze geweldige ideeën voor buitenverlichting!

1. Windlichten

Deze windlichten zijn prachtig. En ook nog eens heel makkelijk te maken!

Eerst maak je de potjes schoon en haal je het etiket eraf. Wikkel daarna een stuk touw om de hals en maak een lus aan het uiteinde om het potje op te kunnen hangen.

Vul het potje deels met zand en zet je kaars of theelichtje in het midden. Nu is het alleen nog een kwestie van ophangen. Hoe meer, hoe beter!

2. Accentverlichting

Licht een pagode, boog of overkapping uit met een snoer lichtjes. Je kunt het snoer om het hout wikkelen of in de takken hangen.

Kies voor verlichting op zonne-energie, dat is wel zo vriendelijk voor het milieu en je portemonnee! Deze gloeilampjes zijn hartstikke leuk.

Of wikkel ze om boomstronken voor een betoverend effect.

3. Papieren lantaarns

Breng een vleugje kleur in je tuin met vrolijke papieren lantaarns. Je maakt ze eenvoudig van kleurige papieren zakjes en een snoer lichtjes.

Knip een klein gaatje in de onderkant van de zak, duw het lichtje erdoor en dicht af met tape. Je kunt de bovenkant van de zakjes dichtplakken en afwerken met een mooi lintje.

4. Waxinelichtjes in een blikje

Blikjes met kaarsjes erin zijn hartstikke leuk en je kunt ze precies zo maken zoals jij wilt.

Maak de blikjes eerst schoon en haal de etiketten eraf. Daarna doe je de blikjes in de vriezer om te voorkomen dat ze te veel verbuigen (vul ze met water en zet ze een nacht in de vriezer).

Vervolgens breng je je patroon aan met behulp van een spijker en hamer. Je kunt uit de losse hand werken of het patroon eerst op het blikje tekenen voor een strakker effect.

Klaar? Doe wat zand in het blikje en zet het waxinelichtje erin. En dan is het tijd om te genieten van je sfeervol verlichte tuin!

5. Fakkel in een wijnfles

www.nl.pinterest.com

Dit is een win-win: eerst mag je samen een fles wijn opdrinken en daarna kun je de fles gebruiken om een prachtige fakkel te maken!

Die helpt ook om muggen op afstand te houden (win-win-win?).

Vul een derde van de wijnfles met glazen steentjes of kiezels en vul aan met vloeibare paraffine. Voor een insectenwerende werking kun je het beste paraffine met een citronellageur gebruiken.

Vervolgens heb je een koperen koppelstukje nodig voor in de hals van de fles (0,63 mm x 0,95 mm). Wikkel er teflontape omheen, zodat het goed op zijn plek blijft zitten. Druk de pit erdoor en duw het koppelstukje in de fles.

Je fakkel is klaar, aansteken maar!

6. Weckpotjes met kaarsjes

Met deze lieve weckpotjes fleur je elke tuintafel op. En ze kosten bijna niks! Je kunt lege potjes gebruiken die je in huis vindt of nieuwe kopen bij de Xenos of de Action.

Vervolgens scheur je papier in stukken (hier kun je kranten of tissues voor gebruiken) en plak je die aan de buitenkant van het potje.

Combineer verschillende kleuren en formaten voor een levendig effect of maak ze allemaal hetzelfde voor een strak resultaat. Zet er een waxinelichtje of een lampje op batterijen in en tadaaa: prachtige lichtjes voor een unieke, magische sfeer.

Welke ga jij proberen? Of heb je andere ideeën?
Deel ze hieronder!

Geef een reactie