Tips om je slaapomgeving te optimaliseren

Tips om je slaapomgeving te optimaliseren

Soms kost het moeite om in slaap te vallen of op tijd op te staan voor je werk, terwijl een goede nachtrust net belangrijk is om goed te functioneren overdag.

Wat kunnen we nu doen om onze slaapomgeving te optimaliseren? Wij hebben wat research gedaan en een overzicht gemaakt van de belangrijkste feiten en nuttige tips.

Houd je aan een vast schema

shutterstock_218237074

Ons lichaam houdt van structuur, vooral als het gaat om slapen. Hou je dus aan een vast schema, ja, ook in het weekend.

Als je na 20 minuten nog ligt te woelen, kun je beter opstaan en iets anders gaan doen. Als je moe wordt, ga dan terug naar bed.

Maak je hoofd leeg

Als je naar bed gaat, is het de bedoeling dat je alle taken van overdag achter je laat. Stop dus op tijd met tv-kijken, internet en sociale media.

Ontspan! Neem een warm bad of lees een tijdschrift. Maar ook je slaapkamer speelt een rol. Even kijken wat we daar kunnen doen!

Beddengoed en temperatuur

shutterstock_321764009

Verwissel het beddengoed regelmatig en zorg dat het matras afgestemd is op jouw lichaam. Het spreekt misschien voor zich, maar comfortabel en schoon beddengoed komt je slaapkwaliteit ten goede.

Als de temperatuur in de slaapkamer goed is, hoeft je lichaam geen energie te steken in verwarmen of koelen.

Ventileer regelmatig. Zorg dat er ochtendlicht en frisse lucht naar binnen kan. Zo weet je lichaam immers dat de dag begint.

Knus, ontspannend en ruim

In een slaapkamer staat vaak van alles: een bed, kleerkast, nachtkastje, en ga zo maar door. Woon je klein? Ook dan kan je slaapkamer een oase van rust zijn.

Onder je bed is immers genoeg ruimte om bijvoorbeeld je beddengoed te bewaren.

ikea
www.ikea.com

Een andere oplossing om meer bergruimte te creëren is een hoogslaper. Deze zorgen niet alleen voor meer ruimte, maar zijn ook extra gezellig en knus.

loft-bed
www.revedecor.com

Ben je een echte boekenworm of verzamelaar? Kies dan voor plafondhoge kasten of planken. Benut de hoogte van je kamer voor spullen die je niet vaak nodig hebt.

closet-ceiling
www.culturacolectiva.com

Shurgard biedt voordelige opslagoplossingen. Er is beslist een vestiging in jouw de buurt!

Conclusie is dat een goede nachtrust afhangt van verschillende factoren, die we helaas niet allemaal in de hand hebben. Het goede nieuws is dat we wel veel kunnen doen om beter te slapen.

De meeste tips liggen voor de hand, maar soms hebben we het gewoon te druk om eraan te denken. Maak hier tijd voor vrij en ga bewust met je nachtrust om. Wat is jouw slaapadvies?

Geef een reactie