Mood Boosters voor Januari

Mood Boosters voor Januari

De feestdagen zijn voorbij. Het waren fijne dagen, die in het teken stonden van cadeautjes, lekker eten en veel te veel kerstfilms kijken met vrienden en familie.

Maar nu het is het januari. Je moet weer aan het werk, het huis is een puinhoop en de somberte slaat toe.

Het nieuwe jaar voelt misschien als een kater na kerst, maar het is het perfecte moment om inspiratie op te doen en je voor te bereiden op het jaar dat voor je ligt. En soms maken de kleine dingen het grootste verschil.

Hieronder lees je wat ons bij Shurgard het best helpt om de blues te boven te komen.

1. Ruim op

Een flinke opruimsessie is een van de meest doeltreffende manieren om je humeur op te krikken en stress te verminderen.

Dit is een ideaal moment om alles uit te zoeken wat je het afgelopen jaar hebt verzameld. Een frisse start is goed voor de ziel.

Die kerstballen heb je pas volgend jaar weer nodig, dus waarom zet je ze niet zolang in de opslag? Gooi niet alles weg: wat je in de toekomst nog nodig kunt hebben, mag blijven.

2. Licht is alles

Nu het nog zo donker is ’s ochtends, is het des te moeilijker om je bed uit te komen. Investeer daarom in een Lumie, een lamp die je langzaam wakker maakt doordat hij steeds feller gaat schijnen. Bye bye blues!

3. Haal frisse lucht naar binnen

Gooi de ramen open en laat de frisse lucht door elke kamer stromen. Maak ondertussen je huis van boven tot onder schoon. En verschoon je beddengoed.

Een goede nachtrust doet wonderen voor je humeur, en wat is er fijner dan fris gewassen, heerlijk geurende lakens? Bonuspunten als ze nog warm zijn van de droger.

4. Zet je neus aan het werk

Kaarsen kunnen een ruimte vullen met heerlijke geuren, die een positief effect hebben op je humeur. Men zegt dat geur het meest directe zintuig is. Dus kun je wel een opkikkertje gebruiken? Steek dan je favoriete kaars aan en ga even lekker zitten.

Ook bakken zorgt voor een fijne geur in huis.

Zet op een regenachtige zondagmiddag de oven aan en ga koekjes bakken. Dat ruikt fantastisch, én je kunt je geliefden trakteren op koekjes. Een win-winsituatie!

5. Ga voor groen

Ga naar het tuincentrum en investeer in een aantal kamerplanten. Groene planten zijn niet alleen erg mooi, maar kunnen ook veel doen voor een ruimte.

Nu alleen nog een lekker muziekje en een dampende kop thee en je bent klaar om 2024 fris en geïnspireerd te beginnen.

Wat zijn jouw favoriete manieren om een eventuele January Blues te verdrijven?

Geef een reactie