8 toptips voor het bewaren van schriften en schoolprojecten

8 toptips voor het bewaren van schriften en schoolprojecten

Elk schooljaar opnieuw verzamel je schriften, rapporten, foto’s van knutsels en projecten. Sommige foto’s halen de koelkast, maar de rest? Die bevolkt je planken, lades en tafels.

Wat jij nodig hebt, is een meer gestructureerde manier om de schriften en schoolprojecten van je kind te organiseren!

1. Wees realistisch

Je kind is misschien een echte Picasso, maar het is geen doen om alles te bewaren. Dit is misschien een lastige om mee te beginnen, maar uiteindelijk zal een deel in de vuilnisbak eindigen. Sorry. Doe dit met beleid: je krijgt ongemakkelijke gesprekken als je kind zijn tekeningen uit de vuilnisbak ziet steken.

2. Lijst ze in

Op sommige dingen ben je gewoon heel trots: een mooie foto van jullie gezin, of een heel goed rapport. Lijst ze dan in! Hang een paar wissellijsten op in huis waar je gemakkelijk het laatste meesterwerk in kunt schuiven. En als er weer nieuwe werken binnenkomen, wissel je ze om.

3. Stuur ze op

Deel de liefde! Ik weet zeker dat grootouders, ooms en tantes maar wat graag een van de creaties van je kind in hun brievenbus vinden.

4. Verzamel ze in een doos

Sorteer alle overgebleven schriften en projecten per schooljaar en doe ze in transparante, luchtdichte opbergdozen. Label de voorkant, zodat je makkelijk kunt zien wat erin zit, en berg ze op. Maak ook alvast een doos voor het huidige schooljaar, zodat je direct kunt beginnen met archiveren!

5. Gebruik ringbanden

Ringbanden zijn een prima alternatief voor dozen. Elk schrift of project zit in een plastic hoes en is zo goed beschermd. De ringbanden kun je netjes in je boekenkast zetten. Zorg voor een label op de voorkant, zodat je weet wat waarin zit.

6. Benut de app

Ja, hier is een app voor! Artkiveapp.com is een makkelijke oplossing voor het opslaan, organiseren en bewaren van de creatieve uitingen van je kind.

Je krijgt archiefdozen toegestuurd waar je alles in moet stoppen. Die stuur je terug, waarna Artkiveapp de knutsels en tekeningen professioneel fotografeert en een prachtig fotoboek voor je maakt dat je kunt bewaren. Mooi en makkelijk! En het neemt nauwelijks ruimte in.

www.artkiveapp.com

7. Fotoboeken

Je kunt natuurlijk ook zelf een fotoboek maken. Scan het werkje, rapport of de foto in of maak een foto met je telefoon. Upload alles naar een site als Photobox of Snapfish en je maakt er in een handomdraai een mooi album van.

Met deze websites kun je thema’s kiezen en teksten toevoegen, zodat je boek een professionele uitstraling krijgt. Zo, alle schriften en schoolprojecten opgeslagen – maar dan veel compacter!

8. Een opslagruimte

Soms kom je thuis gewoon ruimte te kort! Als de dozen het huis overnemen en alle kasten vol zitten, dan is een opslagruimte de oplossing.

Een opslagruimte is een afzonderlijke, droge en schone ruimte waar je alle schriften en schoolprojecten perfect kwijt kunt. Je kunt erbij wanneer je maar wil, en je huis blijft netjes en opgeruimd!

Doe alles in luchtdichte opbergdozen en stapel ze op in de opslag. Lees meer over het huren van een opslagruimte. Waar bewaar jij de schriften en schoolprojecten van je kind? Vertel het ons hieronder!

Geef een reactie