De winterblues de baas: 5 manieren om dat knusse wintergevoel te creëren

De winterblues de baas: 5 manieren om dat knusse wintergevoel te creëren

De winter is absoluut ons minst favoriete seizoen van het jaar. Maar het hoeft eigenlijk helemaal niet zo erg te zijn. Als je het goed aanpakt, is de winter zelfs gezellig, comfortabel en knus.

Hieronder hebben we een aantal tips op een rijtje gezet om je mentaal voor te bereiden op die koude en donkere wintermaanden.

1. Geef je huis een make-over

curtain

De winter hoeft helemaal niet grijs en donker te zijn. Geef je interieur een boost met luxe nieuwe gordijnen in een rijke kleur. Fluwelen gordijnen zijn ideaal voor de winter, omdat ze je huis goed isoleren.

Met bijpassende kussens en plaids maak je het extra gezellig. Is je budget iets groter? Kies dan voor een heerlijk zachte fluwelen bank, waarop iedereen samen tv kan kijken.

Het is goed voor je humeur om je interieur af te stemmen op het seizoen, en bovendien helemaal niet moeilijk. Je kunt je zomerbank simpelweg opslaan bij Shurgard en van meubels wisselen wanneer je maar wil.

2. Tijd voor warme spreien en plaids

shutterstock_217497814

Wil je een warme sprei, maar geen extra gewicht? Kies dan voor een exemplaar van polyester microvezel. Die zijn niet alleen lief voor je portemonnee, maar ook makkelijk in onderhoud.

Is geld geen bezwaar, dan kun je je te buiten gaan aan gebreide wollen plaids. Deze voegen niet alleen textuur toe aan je interieur, maar ook een flinke dosis warmte als de temperatuur buiten niet boven het vriespunt uitkomt.

3. Haal je warme, chique winteroutfits tevoorschijn

shutterstock_286304117

Die sandalen en gebloemde hemdjes heb je in elk geval de komende maanden niet meer nodig. Je kunt ze dus net zo goed opbergen om ruimte te maken voor je chique winterjassen en accessoires.

Bekijk wat je hebt, en maak een lijstje te maken van de dingen die je nodig hebt voor het nieuwe seizoen. Check ook of je kinderen hun winterkleren en schoenen nog steeds passen. Anders kunnen die ook op je lijstje.

4. Extra verlichting in huis

shutterstock_458463616

De winter hoeft niet koud en donker te zijn. Een goede manier om je humeur op te vijzelen, is zorgen voor voldoende licht in huis.

Laaghangende verlichting of een vloerlamp geeft licht precies waar jij het nodig hebt. Gebruik warmgekleurde gloeilampen voor een gezellig effect.

Eén tip: gebruik waar mogelijk ledlampen. Die zijn het meest energiezuinig en het meest duurzaam. Door te investeren in ledlampen zal je op lange termijn geld besparen.

5. Haal groen in huis

shutterstock_160840211

Op het moment dat er buiten bijna geen groen meer te bekennen is, is het altijd fijn om de natuur naar binnen te halen.

Groene planten doen wonderen voor je humeur, geven je interieur een frisse boost en zijn ook nog eens goed voor je gezondheid, omdat ze de toxines uit de lucht filteren en zuurstof afgeven.

Zelf ben ik vooral dol op de vioolbladplant, maar die is niet altijd even makkelijk te krijgen. En als hij er wel is, is ie vaak duur. Heb je geen groene vingers, dan kies je het beste voor planten die weinig onderhoud nodig hebben.

En tot slot is het tijd voor het leukste klusje: haal je skischoenen, jas, skibril en handschoenen tevoorschijn en controleer of alles nog steeds goed past. Zo ben je helemaal klaar voor je skivakantie binnenkort!

Geef een reactie