8 manieren om je groeiende schoenencollectie te organiseren

8 manieren om je groeiende schoenencollectie te organiseren

Deze week presenteren designers tijdens de New York Fashion Week hun nieuwste collecties aan de media. Wil jij weten wat HOT is het komende seizoen, kijk dan zeker mee!

Heb je nu al meer schoenen dan je eigenlijk nodig hebt? Dan laten we je 8 creatieve manieren zien om je groeiende schoenencollectie te organiseren.

1. Stapel ze op

schoenen-opbergen-v2
www.shopperella.net

De beste manier om een goed overzicht te houden van je collectie is om elk paar in een aparte doos te bewaren. Maak een foto van je schoenen en plak deze op de voorkant van de doos. Werkt perfect!

2. Handen uit de mouwen

f6f3f8cf5e3f092e6825419b8e52d4aa def
www.leroymerlin.fr

Ongeacht het formaat van je appartement of huis is er altijd wel een mogelijkheid om ruimte te creëren. Dan is dit waarschijnlijk de goedkoopste oplossing:

als je een beetje handig bent, maak je zo een schoenenrek van aan elkaar gelijmde pvc-pijpen.

3. De traditionele oplossing

0391713_PE559934_S5
www.ikea.com

Bewaar je je schoenen liever uit het zicht? Kies dan voor een schoenenkast. Bij IKEA vind je verschillende modellen die tegen de muur staan en daardoor weinig ruimte innemen.

4. Trap met schoenenlades

stairs-storage-for-shoes
www.homedit.com

Deze trap met ingebouwde schoenenlades vormt een mooie en praktische oplossing voor het bewaren (of misschien zelfs verbergen!) van je enorme schoenencollectie. Nu hebben je gezinsleden geen excuus meer om met schoenen aan naar boven te lopen.

Dit idee is zeker het overwegen waard als je een huis laat bouwen of verbouwplannen hebt!

5. Elegant en overzichtelijk

inbouw
www.pinterest.com

Een andere mooie oplossing is deze moderne ingebouwde schoenenkast. Alle schoenen zijn uit het zicht, precies zoals wij graag willen. Ook bij deze optie is het het handigst om hem van tevoren op te nemen in je (ver)bouwplannen.

6. Schoenenladder

DIY-Ladder-Shelf-18
www.designsponge.com

Als je ergens nog een houten ladder hebt staan, kun je deze goed gebruiken: verf hem simpelweg in je favoriete kleur en klaar is je schoenenrek. Een mooie en functionele oplossing voor je stiletto’s!

caf4443355482ae7253b316a16e4da78
www.pinterest.com

Je kunt ook je eigen schoenenkast op maat maken.

7. Schoenenmanden in de hal

Untitled
www.treyandlucy.blogspot.be

Deze gelabelde manden zijn onze favoriete opbergoplossing voor gezinnen! Geef elk gezinslid een mand met hun naam erop en zet ze onder het bankje in je hal.

8. Oude meubels

Als laatste willen we je graag laten zien dat je – zelfs als je weinig ruimte hebt – creatief gebruik kunt maken van oude meubels. Een bankje, een oude boekenkast: je kunt alles gebruiken voor je schoenen.

Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een van de opslagoplossingen van Shurgard. En, geïnspireerd? We horen graag wat je ervan vindt.

ikea
www.ikea.com  /  www.pinterest.com

b4a64fbed5b428e2466fba206cd19181
www.instagram.com

Geef een reactie