7 tips om je huis op orde te brengen

7 tips om je huis op orde te brengen

Is je huis rommelig en vol en weet je niet waar je moet beginnen? Lees hier onze 7 simpele tips om je huis weer op orde te zetten!

1. Begin klein

Opruimen is iets waar je soms behoorlijk tegenop kunt zien. Dus wees lief voor jezelf. Stel geen onhaalbare doelen.

Pak 5 dingen op die in huis rondslingeren en berg ze op. Het kan al een enorm verschil maken als alles zijn eigen plekje heeft.

2. Kies een kamer

Wordt het de slaapkamer of de badkamer? Jij mag kiezen. Het is gemakkelijk om afgeleid te raken en vervolgens doelloos door het huis te dwalen.

Zorg er daarom voor dat je per keer één ruimte aanpakt en die ook afmaakt. Dan is het verschil echt zichtbaar en kun je genieten van het resultaat.

3. Koop pas opbergdozen als je klaar bent

Hoewel het heel verleidelijk is om allerlei mooie opbergdozen te kopen als inspiratie voordat je aan de slag gaat, is het handiger om alles eerst te organiseren en daarna pas te gaan shoppen. Dan weet je hoeveel dozen en welk formaat je nodig hebt.

4. Tijd voor een uitdaging!

Wat dacht je van het kledinghangerexperiment van Oprah Winfrey? Nou ja, het idee is oorspronkelijk niet van Oprah, maar de methode is wel bekend geworden dankzij haar.

Het is een hele goede manier om te bepalen welke kleding mag blijven. Het werkt als volgt:

  • Hang al je kledinghangers met kleding verkeerd om.
  • Als je een kledingstuk hebt gedragen, hang je het later weer terug in de kast met de hanger in de juiste richting.
  • Na zes maanden kun je precies zien wat je wel draagt en wat niet.
  • En vergeet vooral de laatste stap niet: doe de kleren die je niet meer gebruikt weg. Je kunt ze bijvoorbeeld aan de kringloopwinkel of aan een goed doel geven, zodat iemand anders er nog plezier van heeft.

5. Doe papier in de ban

Vaak slingert er overal papier in huis. Rekeningen, documenten, brieven … en juist wanneer je die geboorteakte nodig hebt om je hypotheek aan te vragen, is hij natuurlijk nergens te vinden!

Daarom is het handig om alle belangrijke papieren te bewaren in een speciaal bakje. Dat is de plek voor alle papieren waar je nog iets mee moet doen.

En verder doe je papier in de ban! Scan documenten in en bewaar ze in de cloud. Bewaar UITSLUITEND originele exemplaren die je echt nodig hebt.

6. Controleer houdbaarheidsdata

Tijd voor eerste hulp voor je medicijnkast. Hoestdrankjes, pillen en zalfjes hebben allemaal een houdbaarheidsdatum. Afhankelijk van hoe vaak je ziek bent, kan het best zijn dat ze inmiddels niet meer bruikbaar zijn. Neem dus even de tijd om te controleren welke medicijnen je nog kunt gebruiken en welke niet.

7. Zeker weten! Denk ik…

Vind je het moeilijk om te beslissen wat er weg moet en wat je wilt houden? Dan is een ‘twijfeldoos’ misschien iets voor jou?

Plak een Post-it op de voorkant met een datum over drie maanden en bekijk de inhoud dan nog eens. Merk je dat je iets uit de doos nodig hebt, dan is de keuze al gemaakt. En zo niet … dan weet je wat je te doen staat!

Niet genoeg ruimte om je ‘twijfeldozen’ op te slaan? Je kunt ze zolang kwijt in een opslagruimte van Shurgard, zodat je de tijd hebt om na te denken.

Bij Shurgard betaal je voor bepaalde ruimtes de eerste maand zelfs maar € 1. Een geweldige en voordelige oplossing dus!

Geef een reactie