7 manieren om creatief te doen met restjes behang

7 manieren om creatief te doen met restjes behang

Heb je je woonkamer opnieuw ingericht en nog wat restjes behang over? Niet weggooien, daar kun je leuke dingen mee doen!

Hieronder vind je een aantal eenvoudige DHZ-ideeën om je behang te gebruiken voor prachtige projecten in huis.

1. Lijst het in

www.homedit.com

Je tovert je behang eenvoudig om tot een innovatief kunstwerk door het in te lijsten. Een beetje in de sfeer van Warhol!

www.cupofjo.com

2. Een wereldkaart

Het kan natuurlijk nog creatiever. Het vergt wat geduld en een vaste hand, maar als je verschillende restjes hebt, kun je zelfs een wereldkaart maken. Mooi en je steekt er nog wat van op ook, ideaal voor in de kinderkamer!

3. Behang op de trap

www.homedit.com

De hal is het visitekaartje van je huis, dus gebruik je behang om die saaie trap om te toveren tot een echte blikvanger!

Strepen of patronen geven direct een gevoel van luxe en vergroten de ruimte optisch. Zeker weten dat je zo met meer plezier de trap oploopt!

www.doorsixteen.com

4. In de schijnwerpers

Toe aan iets nieuws? Maak van je oude lampenkap dan een echte showstopper. Ook mooi met een neutraal behang!

5. Kleurrijke potjes

Zelfs de kleinste stukjes behang kun je nog gebruiken voor miniprojecten als deze prachtige potloodpotjes. Zo maak je eenvoudig iets moois van een leeg blikje of potje.

www.pinterest.com

Een prullenbak, dienblad, kledinghangers … Laat je fantasie de vrije loop en je zult zien dat je vrijwel elk voorwerp kunt versieren.

www.shelterness.com

6. Een verrassing in je la

Door de binnenkant van je lades te versieren geef je een saaie la direct een kleurrijke oppepper. Dit is een subtiele manier om je ladekast te verfraaien.

Je kunt zelfs behang aan de zijkanten of buitenkant van de lades plakken.

7. Cadeautjes inpakken

Mijn favoriete bestemming voor restjes behang! Met alle verschillende kleuren en patronen is dit een stijlvol alternatief voor gewoon cadeaupapier. En het is nog sterker ook.

Zoals je ziet, kun je bijna alles versieren met behang. Geïnspireerd? Ga dan snel zelf aan de slag met je oude behang!

Geef een reactie